Trotjänaren tvingas lägga fotbollsskorna på hyllan

I helgen aviserade Storebro IF:s trotjänare Jocke Söderholm att han tvingats ta beslutet att avsluta sin karriär som fotbollsspelare på grund av en knäskada.

Jocke Söderholms bästa minnen från fotbollskarriären i Storebo IF är seriesegrarna i division fem och sex åren 2014 och 2015.

Jocke Söderholms bästa minnen från fotbollskarriären i Storebo IF är seriesegrarna i division fem och sex åren 2014 och 2015.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-03-22 08:30

28-åringen gick ut med beskedet på sin facebooksida i helgen efter att i torsdags genomfört en magnetröntgen av den knäskada han ådrog sig i en match med Storebro mot Oskarshamn i höstas.

– Magnetröntgen visade att det främre korsbandet var av och att menisken var skadad också. Det är förstås tråkigt att behöva sluta på det här viset, men det känns egentligen ganska bra och jag fick ändå nästan 15 år med seniorfotboll i Storebro, säger Jocke Söderholm.

Kommer skadan hämma dig i vardagen?

– Inte så mycket. Jag kan jogga och träna på gym, men däremot ska jag undvika aktiviteter med närkamper så det är därför valet att avstå fotbollen var givet i det här läget.

Söderholm har förblivit moderklubben trogen i alla år, men hade faktiskt ett anbud från en annan klubb till kommande säsong.

– Jag fick en förfrågan från IFK Tuna och det var lite kul, men det har aldrig varit aktuellt att spela för någon annan klubb för mig.

Vad är bästa minnet från karriären?

– Det måste vara seriesegrarna i sexan och femman vi tog två säsonger i följd 2014 och 2015. Det var en lärorik tid att få spela i ett så starkt lag och i division fyra, säger Söderholm som tidigare haft rollen som assisterande tränare i laget.

– Det är inte omöjligt att jag kommer tillbaka i en ledarroll i klubben på längre sikt. Om inte annat när grabben Melker är stor nog att börja spela. Sedan väntar vi tillökning i sommar så det blir fokus på familjen framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!