Huvudtränaren hoppas på en framtida comeback för Hanna

Det kommer bli en ny säsong för Edvin Jensen som huvudansvarig för Rimforsa IF:s damlag nästa säsong. Nu när han inte kommer att ha Hanna Hellström i sin trupp kommer andra lirare att få kliva fram. Men Jensen vill samtidigt inte riktigt säga hejdå än till sin målspruta. "Hon är alltid välkommen tillbaka", säger han.

Edvin Jensen kommer att bli kvar som huvudtränare nästa säsong. 2024 kommer man få klara sig utan målsprutan Hanna Hellström som valde att lägga skorna på hyllan. Men Jensen hoppas på en återkomst i framtiden.

Edvin Jensen kommer att bli kvar som huvudtränare nästa säsong. 2024 kommer man få klara sig utan målsprutan Hanna Hellström som valde att lägga skorna på hyllan. Men Jensen hoppas på en återkomst i framtiden.

Foto: Märta Svensson/Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-29 09:00

I en längre intervju förra veckan med Vimmerby tidning berättade Hanna Hellström om sitt beslut att lägga skorna på hyllan – som 33-åring. Då sa hon så här på frågan om han kan tänka sig att återvända till fotbollsplanen.

"Jag tror inte att jag kommer ta upp fotbollen igen. Om jag skulle ta ett uppehåll nu och komma tillbaka senare – så kommer jag inte vara den spelaren jag är i dag. Jag känner att jag vill bidra ute på planen om jag ska spela. Det är viktigt för mig. Jag vill göra det jag gjort i alla år".

Men hos huvudtränaren Edvin Jensen finns det fortfarande förhoppningar att Hanna kan återvända som spelare en dag.

– Dörren är aldrig stängd från vår sida. Hon är alltid välkommen tillbaka om hon skulle ångra sig. Det är ett jätteavbräck att hon försvinner och hon är en fantastisk fotbollsspelare, säger Jensen. 

Men han vill inte lägga för stort fokus på det nu. Det står klart att Edvin Jensen kommer att fortsätta som huvudtränare nästa säsong och med Hanna Hellström borta – får andra kliva fram.

– Nu ökar pressen lite då vi inte längre har Hanna att förlita oss på. Men jag är nöjd med vår säsong som har varit och vi ska inte vara sämre nästa år. Det kommer bli roligt att bygga vidare på det här.

Några nyförvärv klara?

– Vi har tagit det lugnt och vi kommer inte vara så aktiva. Vi tror på den truppen vi har.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!