Trots kvalfiaskot – Kulusevski njuter av fotbollen

En släng av covid-19 EM-sommaren 2021 förstörde delvis Dejan Kulusevskis första och hittills enda mästerskap. Förra årets VM-miss lär följas av en sprucken EM-dröm. Ändå njuter han av fotbollslivet – och det tackar han Ange Postecoglou för. –Jag är väldigt tacksam för att Tottenham tog en så bra tränare, säger Kulusevski.

Dejan Kulusevski och hans Tottenham toppar Premier League. Arkivbild

Dejan Kulusevski och hans Tottenham toppar Premier League. Arkivbild

Foto: David Cliff/AP/TT

Fotboll2023-10-15 14:30

Tottenham toppar Premier League efter åtta spelade omgångar. Sex vinster och två oavgjorda berättar att landslagsstjärnans klubb imponerat stort hittills.

En behaglig kontrast mot det nattsvarta läge landslaget satt sig i efter de dubbla förlusterna (0–2 och 1–3) mot Österrike i EM-kvalet.

– Det har gått otroligt bra, men det är en lång säsong. Vi fortsätter träna hårt och lyssnar på tränaren och fortsätter det så här kommer det att gå strålande, säger Kulusevski.

Tottenham slokade förra säsongen under Antonio Conte och byggde om truppen rejält i somras.

"Ibland klickar det"

Brennan Johnson, James Maddison, Mickey van de Ven, Destiny Udogie och Guglielmo Vicario är profilerade nyförvärv och själv fick Kulusevski visshet om sin framtid när klubben löste ut honom från lånekontraktet med Juventus.

– Den här säsongen känns det som att allt klickar. Vi har bytt spelsystem, fått in några nya spelare och en ny tränare. Vi gör många mål, släpper in få och spelar för varandra. Vi har kul när vi spelar och kul på varje träning.

Mest tycks australiern Ange Postecoglou, hämtad från Celtic, ha betytt. Både som person och manager.

Slösar inte bort något

– En fantastisk person. Varje dag kommer man och lär sig något nytt. Jag visste ingenting om honom. Alla spelarna verkligen älskar hans spelidé. Han är också en otroligt bra man som pratar mycket om livet. Vi är många unga killar och han lär oss mycket.

Som?

– Såna grejer man vet om men behöver bli påmind om varje dag. Det är en väldigt liten tid och del av våra liv som vi spelar fotboll, säger Kulusevski och måttar ett kort avstånd mellan tummen och pekfingret.

– Han läs oss att aldrig slösa bort en träning eller en match. Han säger aldrig till oss att vi ska vinna en match, det enda han pratar om är att vi inte ska kolla på resultatet, inte titta på klockan utan att vi ska spela vår fotboll. Det är annorlunda mot andra tränare.

Kampen om om Premier League-titeln ser – i alla fall just nu – ut att bli hård. Manchester City och Arsenal är kvar i toppen från förra säsongen, Tottenham och Liverpool har öppnat starkt.

"Finns inget recept"

– Det är tidigt att säga, men vi vill verkligen vara med där i toppen och fajtas. Det är många otroligt bra lag och det känns även som om Chelsea kommit igång.

TT: Är du förvånat över att det klickat så snabbt för er i Tottenham?

– Jag lär mig så mycket varje dag och det jag märker av fotbollen och livet är att ibland händer bara saker. Det finns inget recept, ibland klickar det bara. Jag försöker bara njuta just nu.

I vilken mån njutning gäller i Bryssel på måndag kväll återstår att se. Landslaget måste vinna mot redan EM-klara Belgien och Österrike får inte slå Azerbajdzjan några timmar tidigare.

– De ska fortfarande spela. Det har hänt större under i fotboll, säger Dejan Kulusevski.

Ange Postecoglou, managern Dejan Kulusevski uppskattar mycket. Arkivbild.
Ange Postecoglou, managern Dejan Kulusevski uppskattar mycket. Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!