Snöplig förlust för Djursdala på bortaplan

Lördagseftermiddagen såg till en början ut att gå DSK:s väg, men i matchens sista kvart blev hemmalaget Tenhult för starka. "Det var det där lilla extra som fattades", säger lagets tränare David Henriksson efter 2–1-förlusten.

Lördagens bortamatch slutade i en ny förlust för Djursdala SK.

Lördagens bortamatch slutade i en ny förlust för Djursdala SK.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-08-06 16:15

På förhand hade laget åtta förluster på de senaste nio matcherna, och det hade minst sagt börjat brinna i knutarna för Djursdala, som ligger precis över nedflyttningsstrecket. När det väl kom till kritan, så fick DSK-gänget lämna Tenhult utan någon poäng, trots ledning under de större delarna av matchen.

– Vi var väl lite dåligt förberedda inför den här matchen, men hade en bra attityd matchen igenom. Vi var bollförande från start och spelade bra fotboll, men till slut så var det Tenhult som ryckte ifrån, säger lagets tränare David Henriksson.

Enligt Djursdala-tränaren var det en match fylld av farliga målchanser, där resultatet kunde slutat i mycket högre siffror. Bägge lagens målvakter fick skina i den här matchen, menar han.

– Vi skapade väldigt mycket målchanser, men deras målvakt gjorde en grym match och stod för flera fina räddningar. Det gjorde även vår målvakt, Oskar Eriksson, som helt klart ska ha beröm för sin insats i målet, säger Henriksson och fortsätter:

– Försvarsmässigt så gjorde vi det väldigt bra idag tycker jag, så backlinjen ska utan tvekan höjas. Samtliga fyra backar, Patrik (Larsson), Emil (Sandberg), Björn (Stridh) och Rasmus (Stahlin) var riktigt duktiga idag. Rasmus gjorde för övrigt sin första match som mittback sedan han var tretton år.

Djursdala höll länge ledningen, men i den 78:e och 81:a matchminuten gjorde Tenhults Anton Arberg mål, vilket innebar 2–1 för hemmalaget. Djursdala fortsatte trycka på, men resultatet stod sig, och Tenhult gick vinnande ur striden.

– Det var såklart tråkigt att vi släppte in två mål i slutet, säger Henriksson besviket.

Innan Tenhults två mål i slutskedet på matchen stod hemmalaget även för två skott som tog i ribban. Ett mål var alltså inte långt borta innan det första faktiskt kom. Men nu ligger fokuset istället på den kommande matchen mot serieledande Vimmerby. Och det är en match som tränaren David Henriksson ser fram emot.

– Lagspelet från vår sida mot Tenhult var kanonbra, det var bara det där lilla extra som fattades. Men vi får hoppas att vi lyckas plocka fram det nu i nästa match. Och om vi får med oss en poäng där, då ska vi vara nöjda, säger han.

Målet i Djursdala gjordes av Michael Karlsson efter 34 spelade minuter.

Djursdalas hemmamatch mot Vimmerby spelas 12 augusti.

Djursdala SK:s tränare David Henriksson är mest nöjd över lagets försvarsspel.
Djursdala SK:s tränare David Henriksson är mest nöjd över lagets försvarsspel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!