Mer att önska från VIF trots storseger: "För långa"

Vimmerby IF följde upp premiärsegern med att vinna borta mot Grebo med 5–1. Trots det var det inte klang och jubel från tränare Fredrik Falkevall efter matchen. "Spelmässigt är vi inte särskilt nöjda", säger han.

Selatin Shaljani gjorde två mål för Vimmerby IF i segermatchen mot Grebo.

Selatin Shaljani gjorde två mål för Vimmerby IF i segermatchen mot Grebo.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-13 16:58

Hursomhelst fick VIF en pangstart tidigt i matchen. Haris Dreco nickade bollen i ribben, sen damp bollen ned hos rutinerade Rickard Thuresson som satte ledningsmålet. För övrigt spelade "Thure" återigen mittback. 

Kort därefter reducerade dock Grebo med ett vackert mål.

Men det gjorde inget, för fler vackra mål skulle det bli. Nu från VIF-håll. Innan paus hann nämligen Selatin Shaljani med att göra två klassmål för gulsvart. Dessutom fick Haris Dreco in bollen via ett snyggt långskott, efter ett bra förarbete från Ahmed Tarabeih. 4–1 i paus till VIF.

– Vi är faktiskt inte särskilt nöjda med matchen rent spelmässigt. Det var mer som en dag på jobbet, säger Fredrik Falkevall till Sporten. 

Trots att det inte var lika gnistrande spel som i första halvlek i hemmapremiären mot Hemgårdarna kunde VIF lämna Åtvidaberg med en 5–1-seger. I andra halvlek utökades ledningen. Thuresson var uppe på hörna och nickade in sitt andra mål i matchen.

– Det vi framförallt tar med oss är att vi hittar sätt att göra mål på, och vi är vassa framåt. Något vi alla är överens om är att vi blir för långa i laget. Dessutom finns det en nivå till i vårt presspel och intensitetsnivå, menar Falkevall och fortsätter:

– Men jag kan inte klaga för mycket. En faktor till att det var lite segt kan vara att matchen mot Hemgårdarna fortfarande satt kvar i kropparna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!