TROTS UTKLASSNINGEN: VIF NÄRMARE NYTT KONTRAKT

Vimmerby IF blev utspelat av serieledande Arameisk-Syrianska hemma i eftermiddags och förlorade med hela 5-0 (1-0) Trots det, och hur märkligt det än låter, tog VIF ändå ett stort steg mot nytt säkrat kontrakt.

Vimmerby IF:s unge målvaktstalang Gustaf Johansson fick en tuff division 2-debut. Gästande Arameisk-Syrianska vann med 5-0 - trots det var Gustaf en av de spelare som kan kvittera ut ett gott betyg efter matchen. Här får han och Johan Lundin se Fredrik Notice göra 3-0.

Fotboll2016-10-01 17:40

För i och med att Smedby AIS samtidigt förlorade borta mot Aspudden är VIF fem poäng före Smedby - som måste ta sig förbi VIF i tabellen för att Vimmerby ska tvingas kvala sig kvar. Två omgångar återstår.

- Jag kan ta den här förlusten, även om vi släpper till lite för mycket på slutet. Samtidigt ska man komma ihåg att vi möter seriens överlägset bästa lag och att killarna fick springa väldigt mycket under matchen, säger VIF-tränaren Johan "JC" Carlsson.

I den första halvleken höll VIF spelet väl uppe och var millimeter från att ta ledningen i den 41:a minuten, då Jimmy Svensson prickade ribban.
Tre minuter senare låg bollen bakom unge Gustaf Johansson, som gjorde sin första seriematch som målvakt i Vimmerby IF.
Tyvärr skulle det inte bli den sista, men samtidigt ska det sägas att Gustaf var chanslös på dessa.

För i den andra halvleken tryckte de bollskickliga gästerna gasen i botten och åkte ifrån Vimmerby.
Siffrorna stannade till slut vid 5-0.
- Det är inte mycket att säga om, säger JC.
Bäst i VIF var Oskar Stejdahl, Jimmy Svensson och Alexander Jonsson. Plus också till målvaktsdebutanten Gustaf Johansson, som inte fick mycket till hjälp av sitt försvar vid målen.