Trött domare dök aldrig upp

När Hägerstad och FC Orten skulle dra igång sin match i fredags kväll märkte de att något saknades. Domaren! Efter lite jagande svarade den nyvakne domaren i telefonen och gjorde klart att han inte hade några som helst planer på att avbryta tuppluren hemma i soffan och åka till Hägerstad denna kväll.

Foto:

Fotboll2017-05-20 13:19
Det vankades toppmatch i den södra östgötasexan i fotboll i fredags kväll.
Hägerstads IF mot FC Orten på idylliska Ekvallen inför storpublik i solgasset.
Klockan började närma sig avsparksdags, 19.00, och lagen avslutade sin uppvärmning. Då slog det spelarna och ledarna i hemmalaget: Var är domaren?
– Ja, det var något som saknades när det var åtta minuter kvar till matchstart. Jag stack och ringde honom direkt. Efter ett tag fick jag tag på honom, varpå han helt lugnt berättade att han låg och sov på soffan hemma i Linköping, berättar Hägerstads IF:s Jesper Wahlström.
– Jag frågade honom hur snabbt han kunde vara här, men fick till svar att det var för långt att åka och sedan la han på luren.
Plan B för den snopne HIF-ledaren bestod i att ringa Morgan Wass i Kisa, som hänvisade vidare till unge domaren Alexander Andersson.
– Han hade precis tagit köttet av grillen, men lovade att komma i alla fall. Vilken hjälte. Väl här gjorde sedan en jättebra domarinsats, berömmer Jesper Wahlström.
45 minuter efter utsatt tid kom matchen i gång. Men trots Hägerstad-förlust med 6-0 och allt domarstrul, så fanns det ljusglimtar denna kväll.
– All väntan bidrog till att vi slog rekord i kiosken, skrattar Wahlström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!