Trubbigt Djurgården nollat hemma mot ÖFK

Ett enda mål framåt på tre matcher. Det råder torka hos svenska mästarna Djurgården efter 0–0 hemma mot Östersund. –Vi skapar chanser, det är bara det att vi inte sätter dem, säger anfallaren Emir Kujovic till Dplay.

Jesper Nyholm gjorde sin första match från start för Djurgården i det mållösa mötet med Östersund.

Fotboll2020-07-22 21:15

Mot Falkenberg dröjde det till den 93:e minuten innan Djurgården fick utdelning och vann med 1–0.

I den efterföljande omgången, borta mot Elfsborg, blev det förvisso mål – men i fel ände av planen när Jacob Une Larsson bröstade in bollen i egna nätmaskor.

Och dessvärre för de svenska mästarna var spetsen som bortblåst och trubbigheten intakt även i onsdagens hemmamatch mot Östersund.

– Det känns lite tungt just nu. Vi hade de bästa chanserna och det känns sådär med en poäng, säger Emir Kujovic efter 90 mållösa minuter.

Missade jätteläge

Djurgården dominerade på Tele2 arena men är inne i en period där man har uppenbart svårt att omsätta sina chanser till mål.

Inte ens när gästernas målvakt Aly Keita var ute på en farlig utflykt i den andra halvleken och bjöd den forne skyttekungen Kujovic på öppet mål från halva planen hamnade bollen där det var tänkt. Anfallarens avslut var välriktat – men alldeles för kort.

– Jag har tre bra chanser, vad jag kommer ihåg, där det kunde blivit mål. Vad ska jag säga? Ibland har man stolpe in och ibland inte, säger Kujovic till Dplay.

För att illustrera hemmalagets oförmåga att göra mål ytterligare bjöd Keita, som precis hunnit tillbaka till sitt straffområde i samma sekvens, Kevin Walker på en retur rakt ut i planen – utan att mittfältaren ens fick i väg ett avslut trots att han var helt fri.

Defensivt såg det bättre ut för "Blåränderna" där Jesper Nyholm debuterade i mittbackslåset tillsammans med Une Larsson.

– På det stora hela tycker jag att vi gör en okej match. Vi ser solida ut och skapar chanser, men det är bara det att vi inte sätter dem, säger Kujovic.

Keita: Skön känsla

Östersunds målvakt Aly Keita till Dplay:

– Vi fick kriga för att ta en poäng. Det är en skön känsla, grabbarna gör det bra defensivt.

Det mållösa mötet innebär att sexan Djurgården fortsätter att tappa mark till topplagen i tabellen. Avståndet till tvåan Häcken (som samtidigt körde över AIK med 4–0) och serieledande IFK Norrköping (vinst hemma mot Varberg med 2–0) är numera tre respektive nio poäng.

Östersund ligger på 13:e plats.