Tuchels Chelsea tar sats mot ännu en titel

Chelsea väntar Malmö FF i den tredje omgången. Den regerande i Champions League-mästaren inleder sitt försök att försvara titeln hemma mot S:t Petersburg. Managern Thomas Tuchel vill se hungriga spelare – inte mätta och belåtna.

Thomas Tuchel kysser Champions League-pokalen efter finalsegern mot Manchester City i maj. Arkivbild.

Thomas Tuchel kysser Champions League-pokalen efter finalsegern mot Manchester City i maj. Arkivbild.

Foto: Susana Vera/AP/TT

Fotboll2021-09-13 18:17

– Det viktigaste är att inte titta tillbaka utan att hungra efter mer. Det är beroendeframkallande att vinna. Det här spelet handlar om att vinna. Att vinna ger en annan känsla, ger en annan atmosfär och ger dig ett naturligt självförtroende, säger Thomas Tuchel, mästare redan efter ett halvår som Frank Lampards efterträdare.

Tuchel basar över en stark och bred trupp, men två spelare får han klara sig utan på Stamford Bridge när Chelsea tar sats för att för att försvara vårens titel.

N'Golo Kanté och Christian Pulisic är inte tillgängliga för tisdagskvällens första omgång i gruppspelet.

Sparas till Londonderbyt

– N'Golo hade två träningspass i går och tränade igen i dag, men Champions League-spelet kommer lite för tidigt för honom. Vi tar inga risker med honom så här tidigt på säsongen. Han kommer att träna med på fredag ​​för att vara helt redo för Tottenham, säger Tuchel på en presskonferens.

Där slog tysken även fast att anfallaren Pulisic fortfarande rehabiliteringstränar sin vristskada.

Ben Chilwell lär också får vänta ett tag på sitt första framträdande för säsongen. Tuchel har så här långt föredragit Marcos Alonso som offensiv ytterback till vänster.

Senast Chelsea försökte försvara Champions League-titeln gick det inget vidare.

Klubben försvann redan i gruppspelet.

– Det var en mycket dålig upplevelse, smärtsam eftersom jag kom från Marseille. När jag kom till Chelsea precis efter att de vunnit var det ett tufft ögonblick att slås ut i gruppspelet. Jag vill hjälpa till att se till att det inte händer igen, säger spanske landslagsbacken César Azpilicueta som var med även då.

Speltid för Nilsson Lindelöf?

Landslagskaptenen Victor Nilsson Lindelöf och anfallstalangen Anthony Elanga finns med i Manchester Uniteds 22-mannatrupp till mötet med Young Boys på Wankdorf-stadion i Bern.

Nilsson Lindelöf spelade inte alls i Uniteds 4–1-seger mot Newcastle i Premier League i lördags. Frågan är om managern Ole Gunnar Solskjær spräcker sitt nya mittbackspar Harry Maguire och Raphaël Varane mot schweizarna?

Fler klubbar med svenskar i farten på tisdagskvällen är Lille och Sevilla. Gabriel Gudmundsson hoppade in i Lilles 1–2-förlust mot Lorient. Ludwig Augustinsson har hittills inte spelat för Sevilla sedan övergången från Werder Bremen.

Fakta: Premiären i Champions League

Tisdag

Grupp E: Barcelona–Bayern München, Dynamo Kiev–Benfica

Grupp F: Young Boys–Manchester United (18.45), Villarreal–Atalanta

Grupp G: Sevilla–Salzburg (18.45), Lille–Wolfsburg

Group H: Chelsea–Zenit S:t Petersburg, Malmö FF–Juventus

Onsdag:

Grupp A: Manchester City–Leipzig, Club Brygge–Paris S:t Germain

Grupp B: Atlético Madrid–Porto, Liverpool–Milan

Grupp C: Besiktas Dortmund (18.45), Sporting Lissabon–Ajax

Grupp D: Sheriff Tiraspol–Sjachtar Donetsk (18.45), Inter–Real Madrid

Om inte annat anges är avspark 21.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!