Tuchels första förlust – nästjumbon vann

Nu vet tränaren Thomas Tuchel hur det är att förlora med Chelsea. Efter en tidig utvisning rasade Chelsea ihop och förlorade med hela 2–5 mot Premier Leagues nästjumbo West Bromwich. –Det här var en väckarklocka, säger Tuchel.

West Bromwich tog tre tunga poäng mot Chelsea.

Fotboll2021-04-03 15:29

Det började ju så bra för Chelsea.

Christian Pulisic höll sig framme på en frisparksretur och sköt in 1–0 i 27:e minuten. Men minuten senare gick Thiago Silva – som gjorde comeback från skada – in bryskt i en duell och fick rött kort.

Då började raset.

Två snabba mål

Efter 45 inledande minuter med många avbrott blev det fem tilläggsminuter i den första halvleken. Det utnyttjade West Bromwich – och framför allt Matheus Pereira.

I andra tilläggsminuten kvitterade han när han lobbade bollen över målvakten Édouard Mendy. Två minuter senare höll han sig framme igen när han kyligt placerade in 2–1.

I andra halvlek fortsatte West Bromwich att ösa på framåt. Callum Robinson och Mbaye Diagne gjorde mål fem minuter efter varandra och såg till att ettmålsledningen hade växt till 4–1.

West Bromwich vann till slut med 5–2.

– Vi kunde inte hantera det röda kortet. Jag vet inte varför. Vi gav bort två väldigt lätta mål, säger tränaren Thomas Tuchel.

Tuchels första förlust

Ett tungt tapp för Chelsea som inför matchen inte hade förlorat en enda gång under tränaren Thomas Tuchel. Tysken, som tog över efter Frank Lampard i slutet av januari, hade lett laget till tio segrar och tolv hållna nollor på 14 matcher.

För West Bromwich var det tre tunga poäng i jakten på att säkra Premier League-kontrakt. Nästjumbon har 21 poäng med åtta matcher kvar att spela, och sju poäng upp till Newcastle som har beslag på 17:e platsen med en match mindre spelad.

Senare kunde Leeds besegra tabelljumbon Sheffield United med 2–1.

Leeds tog ledningen redan i den 12:e minuten genom Jack Harrison efter att man rullat upp Sheffield-försvaret.

Strax innan halvtidsvisslan ljöd lyckades Sheffield utjämna. Ben Osborn gick på avslut och träffade en täckande George Baldock. Men försvararen stod för långt in i målet, vilket resulterade i att målet godkändes.

City närmar sig titeln

Leeds skulle ändå få lämna matchen med segern efter att Phil Jagielka noterats för ett snöpligt självmål. Leeds ligger på tionde plats i tabellen med 42 poäng efter 30 spelade matcher.

I toppen drygade Manchester City ut sitt försprång ytterligare efter 2–0-segern mot Leicester. Benjamin Mendy fixade ledningsmålet efter timmens spel och i den 74:e minuten klev Gabriel Jesus fram och satte spiken i kistan.

City har nu skaffat sig ett försprång på 17 poäng och behöver bara fyra segrar till för att krönas till Premier League-mästare.

Enkel seger för Liverpool

Liverpool gjorde processen kort med Arsenal och tog en bekväm 3–0-seger.

Det stod 0–0 efter den första halvleken, men det var Liverpool som skapade de hetaste lägena.

I den andra lossnade det ordentligt.

Diego Jota byttes in efter timmens spel och efter bara fyra minuter på planen fixade han ledningsmålet. Några minuter senare klev Mohamed Salah fram och rullade in 2–0 mellan benen på Bernd Leno. Därefter kunde Diego Jota sätta dit sitt andra mål och fastställa slutresultatet.

Segern innebär att Liverpool klättrar upp på femte plats i tabellen. Laget har 49 inspelade poäng efter 30 spelade matcher. Upp till Chelsea, som har greppet om den sista Champions League-platsen, skiljer två poäng. Arsenal ligger nia med 42 poäng.