Tuff bortamatch väntar Gullringen

Vilken formsvacka, Gullringen. En vinst på de fem senaste försöken. Nu väntar en knepig bortamatch mot Aneby i högform. "Hårt arbete kommer att krävas", säger Alexander Svartz, lagkapten i Gullringen.

Fotboll2019-06-08 07:00

Gullringen är inne i en tuff period med enbart en triumf i de fem senaste omgångarna. Som bekant blev det storförlust i derbyt senast mot IFK Tuna med 5–1 på Tunhamra.

Lagkaptenen Alexander Svartz är en av nyckelfigurerna i Gullringen. Han menar att tongångarna inom laget ändå inte varit så mörka efter derbyt:

– Jag tycker ändå att det har varit ganska positivt överlag. Vi pratade tillsammans om matchen och gick igenom vad som gick snett och vad vi egentligen sysslade med. Men det går ju inte att komma ifrån att det var bedrövligt.

Efter nederlaget mot Tuna frågade sig tränaren Daniel Ohlsson i ett uttalande till vår tidning om han är "rätt man på rätt ställe". Svartz kommenterar uttalandet såhär:

– Det får stå för honom om han känner så. Jag förstår att han mådde dåligt. Men det är också upp till oss spelare i varje match att göra vårt bästa, alla som blir uttagna har ett jäkla ansvar.

Idag väntar en tuff bortamatch mot tabelltvåan Aneby som har fyra raka segrar i bagaget.

– Hårt arbete kommer krävas. Energin är det som saknats mest senaste tiden tycker jag. Rädslan över att förlora har varit större än viljan att vinna, menar Svartz.

Christian Simonsson är avstängd, medan Jesper Wärnehall kan vara på väg tillbaka. Jonatan Carlsson är ett osäkert kort efter att han ådragit sig en skada.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!