Tuff kamp om målvaktsplatsen

Johanna Johansson eller Kicki Rödin? Någon av målvakterna får en nyckelroll i kvalet till division ett - eller båda två... - Det är ju två kvalmatcher, vi får kanske stå en match var, säger Johanna.

På söndag spelar Vimmerby kval hemma mot Skövde. Frågan är vem som får chansen i målet, Kicki Rödin eller Johanna Johansson.

På söndag spelar Vimmerby kval hemma mot Skövde. Frågan är vem som får chansen i målet, Kicki Rödin eller Johanna Johansson.

Foto:

Fotboll2013-10-11 22:25


Vem som får stå mot Skövde hemma på söndag var helt öppet när vi träffade målvakterna och tränaren Håkan Ericsson på den sista målvaktsträningen.
- Just nu är det fifty-fifty, sa VIF-tränaren.
Tidigare under säsongen har Ankarsrumsfostrade Johanna Johansson varit det givna förstavalet och hon har också gjort det bra. Den senaste tiden har jobbsituationen i Västervik gjort att hon dock bara kunnat träna sporadiskt.
- Jag jobbar en hel del kvällar och jag har missat en hel del träningar. Det vore tråkigt om man inte fick stå nu när kvalet börjar, men jag förstår samtidigt om Kicki får stå.
Vad talar för att du får förtroendet?
- Jag vet inte, jag och spelarna har kanske ett bättre samarbete.

Känner sig redo
Förre Kisa-målvakten Kicki Rödin anlände till Vimmerby IF från Rimforsa under sommaren.
- När jag kom var Håkan (Ericsson) tydlig med att det mest skulle bli B-lagsspel för mig under hösten. Jag förstod det. Allt annat var en bonus. Nu har det öppnat sig lite för mig när Johanna jobbar mycket kvällar.
Är du redo om du får stå mot Skövde?
- Ja, det känns så. Jag har fått stå en match i serien och så mot grabbarna (U-17) i veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!