Tuff konkurrens i elvan – de utmärkte sig mest

Då var det dags för Veckans elva igen. De här spelarna tyckte vi utmärkte sig mest!

Sporten har plockat ut de bästa spelarna från veckan som varit. Daniel Skog, Mohammad Qasem och Robin Hammar är tre av dem som tar plats.

Sporten har plockat ut de bästa spelarna från veckan som varit. Daniel Skog, Mohammad Qasem och Robin Hammar är tre av dem som tar plats.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-05-24 19:15

MÅLVAKT: 

Robert Nilsson, Frödinge: Rutinerade Nilsson stod för en stark match när FBSK mötte Målilla borta på Idrottsparken. Han fick visserligen släppa två bollar bakom sig, men visade igen att han är viktig för Frödinge.

BACKAR:

Emil Thapper, Hultsfreds FK: HFK är skickliga på att få fram duktiga unga spelare. Det har vi sett inte minst de senaste åren. Emil Thapper hör till den skaran. Tränaren Sebasthian Svensson öste beröm över den bollskicklige ytterbacken/mittfältaren efter insatsen och segern mot IFK Tuna (4–1). "En spelare med skyhög potential".

Daniel Skog, Målilla GoIF: Lagets kapten visar alltid vägen för de rödvita. Inget undantag mot FBSK. Skog är användbar på varje position. Nu avgjorde han dessutom med sitt 2–1-mål.

Melker Holmberg, Hjorted/Totebo: Stekhett derbyt mot Ankarsrum. Då delade Hjorted/Totebo broderligt på poängen med AIS. Mittfältaren Melker Holmberg var duktig i hemmalaget. Här tar 18-åringen plats i backlinjen. 

MITTFÄLTARE:

Melker Johansson, Gullringens GoIF: Mittfältaren/anfallaren var skadedrabbad under försäsongen och en bit in i seriestarten. Det märks inte. I derbyt mot DSK firade han stora triumfer på sin högerkant. Melker är en av de största unga talangerna i trakten. I fredags visade han gång på gång upp sin snabbhet, kombinerat med smarta löpningar, fin teknik och bra beslutsfattande.

Theo Eklund, Storebro IF: Storebro pumpade sönder gästerna från Tjust i den första halvleken, som knappt kom över på offensiv planhalva. Mittfältet med Theo Eklund som drivande energispelare var en starkt bidragande faktor till det.

Karlo Goranci, Gullringens GoIF: Spelande tränaren kom inte helt till sin rätt första 45 på Gullemon i fredags. När han så tog klivet ner ett snäpp, till centralt mittfält. Då blev det andra bullar. Serverade gång på gång sina lagkamrater med härliga passningar med sina känsliga fötter. Dominerade stundtals stort.

Robin Hammar, Södra Vi IF: Snabb, slitstark och löpvillig. Robin Hammar är i princip alltid ett offensivt hot för SVIF, vilket han var även i segern mot Fårbo.

ANFALLARE:

Diego Toribio Urrutia, Hultsfreds FK: Den rutinerade sydamerikanen fortsätter att övertyga i HFK. Och då både med sitt målskytte och sitt spel. Han är näst intill ovärderlig för topplaget i division fem.

Noel Jackeltoft, Rimforsa IF: En hjärnskakning har hållit löftet borta från spel en tid. Nu är Noel tillbaka på allvar. Blev målskytt och hyllades för prestationen i RIF:s A-lagsmatch – och imponerade när han stänkte dit fyra mål i derbyt mot Slätmon i division sex-derbyt.

Mohammad Qasem, SK Lojal: Det var inget snack alls när Lojal fortsatte sitt segertåg i sexan. Mohammad var lyckosam i målskyttet då han gjorde tre av målen.

Södra Vi IF:s Robin Hammar tar plats.
Södra Vi IF:s Robin Hammar tar plats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!