Tuff lottning i CL för Kristianstad

Damallsvenska Kristianstad har en tuff väg till Champions League-gruppspelet. Svenskorna inleder kvalspelet mot topprankade danska ligatvåan Bröndby.

Kristianstad ställs mot Bröndby i den första rundan av Champions League-kvalet. Arkivbild.

Kristianstad ställs mot Bröndby i den första rundan av Champions League-kvalet. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2021-07-02 13:38

Redan på förhand så stod Kristianstad inför en tuff lottning då det svenska laget tillhör den lägre seedningsgruppen i Europarankningen. Med andra ord så kunde inte Kristianstad, i första hand, ställas mot ett sämre rankat lag.

Under fredagen lottades skåningarna mot danska Bröndby som är det bäst rankade laget i den högre seedningsgruppen.

Skulle de vinna semifinalen väntar antingen franska ligatrean Bordeaux eller tjeckiska Slovacko i finalen.

Semifinalerna i första rundan spelas 18 augusti och finalerna den 21. Den 22 augusti lottas andra rundan där Häcken och Rosengård kliver in i turneringen. Andra rundan avgörs sedan 31 augusti-9 september.

Gruppspelet spelas 5 oktober-16 december.

Fakta

Nya formatet:

Tävlingen inleds i två så kallade spår, Champions Path och League Path. I Champions Path möts mästarlagen från de olika ligorna och i League Path möts nationstvåorna och -treorna från de 16 högst rankade länderna i två kvalrundor.

Kvalrunda ett spelas som en miniturnering med semifinal och final där de fyra finalsegrarna går vidare till andra rundan. Andra rundan avgörs sedan med ett vanligt dubbelmöte.

Segrarna i de båda spårens andra runda är klara för gruppspelet där de två bästa lagen går vidare till slutspel.

För svensk del kliver Häcken direkt in i runda två av Champions Path medan Kristianstad (runda ett) och Rosengård (runda två går in i League Path.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!