Tuff match slutade med förlust för HM IS mot Tjust

Det svängde i matchen i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll mellan HM IS och Tjust på Hjältemon.

HM IS förlorade mot Tjust IF FF

Fotboll2022-06-04 15:59

Hemmalaget HM IS hade ledningen i halvtid, med 1-0, men efter pausen vände Tjust matchen och vann till slut med 2-1.

Robin Lundahl blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 83 minuter.

HM IS startade matchen bäst och tog ledningen. Jonatan Green gjorde målet, redan i 20:e minuten. I 55:e minuten nätade Niclas Andersson, och kvitterade för Tjust.

Och med sju minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Robin Lundahl. Lundahl fullbordade därmed Tjusts vändning. 1-2-målet blev matchens sista.

I den 86:e minuten fick HM IS Felix Stejdahl utvisad, och fick spela med en man mindre sista fyra minuterna.

HM IS har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Tjust har fyra vinster och en förlust. Det här var HM IS:s tredje uddamålsförlust den här säsongen.

Det här betyder att HM IS nu ligger på tredje plats i tabellen, och Tjust är på sjätte plats.

HM IS tar sig an Timmernabben i nästa match borta lördag 11 juni 16.00.