Tuff serie väntar för obesegrat gäng

Målilla GoIF stod för en fantastisk prestation förra säsongen när laget gick obesegrat ur division sex. Frågan är om rödvitt kan utnyttja medvinden till att etablera sig i femman i år?

Patrik Gunnarsson, till höger, framhåller samarbetet med assisterande tränaren Johan Martinsson. "Det fungerar jättebra", säger han.

Patrik Gunnarsson, till höger, framhåller samarbetet med assisterande tränaren Johan Martinsson. "Det fungerar jättebra", säger han.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-03-20 06:00

Målilla är tillbaka i division fem efter att ha åkt ur serien säsongen 2017. Laget seglade igenom sexan förra året med ett målsnitt på 3,33 per match och bara 10 insläppta på 18 omgångar.

– Vi gled väl igenom den rätt så enkelt. Det blev som en nystart i sexan. Målet inom gruppen var att gå upp, det var det. Men vi ville bara ha roligt och vinna varje match. Vi satte ingen press på våra spelare, säger Patrik Gunnarsson som är ny huvudtränare i Målilla efter att ha delat på uppdraget tillsammans med Niklas Karlsson Hägg förra säsongen.

Patrik Gunnarsson har sällskap av assisterande tränaren Johan Martinsson och tillsammans har man en tydlig målsättning.

– Vår största målsättning är att vara kvar i division fem, givetvis. Vi får hoppas att vi kan lyckas. Division fem är en tuff serie och alla lag håller rätt så jämn klass. Jag kan tänka mig att Södra Vi kommer att sticka ut tillsammans med Stjärnan och Timmernabben, säger Patrik Gunnarsson.

För att etablera sig som ett stabilt division fem-lag gäller det att man verkligen gör jobbet på träningsplanen, menar tränarduon.

– Det är träningarna som det hänger mycket på. Vi behöver mycket folk på träningarna och vi behöver bra träningar. Det gäller att få in så mycket spelare som man kan, för vi vet att det går åt mycket spelare. Man spelar sällan med den startelvan man vill, för att folk är borta på grund av skador och så vidare.

Glädjande nog har A-laget fått behålla truppen från förra året, med undantag för mittbacken Marcus Håkansson som är tveksam till spel. På hans position kommer Målilla att försöka trimma in en ny spelare under säsongen.

Hur har försäsongen varit?

– Bandyn håller ju på fram till slutet av februari och vi är runt tio spelare på träningarna när bandysäsongen är igång. Sen blir det runt 18-22 man och då stiger intensiteten. Vi ligger lite efter de andra lagen träningsmässigt just när det gäller fotbollsbiten. Sen tränar vi bara inne i tältet med. Det märks på träningsmatcherna som vi spelat att löpningarna och det större spelet fattas lite, det blir mycket kortpassningar, säger Patrik Gunnarsson.

Vad fokuserar ni på nu innan seriestart?

– Vi ska försöka få in så mycket konditionspass som möjligt, med boll givetvis. Det vet jag själv, sedan jag var spelare, att det blir inte roligt utan boll, säger Patrik Gunnarsson.

Målillatränaren betonar att inledningen på serien blir väldigt viktig.

– Börjar det bra och vi tar många poäng kan man leva på det.

Målilla GoIF tränar i fotbollstältet i Hultsfred.
Målilla GoIF tränar i fotbollstältet i Hultsfred.
Målilla GoIF

Serie

Division 5 NÖ

Ledare

Patrik Gunnarsson (tränare) och Johan Martinsson (assisterande).

Nyförvärv

Marcus Johansson, egen produkt som återvänder från IFK Tuna.

Förluster

Marcus Håkansson.

Placering förra säsongen

Segrare i Division 6 Oskarshamn

Premiär

13 april, hemma mot HM IS.

Målsättning

Att hålla sig kvar i division fem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!