En av säsongens tuffaste matcher? "Vi kan vinna den"

BK Ljungsbro målades av många upp som en av seriefavoriterna i division 3 på förhand. Nu vill Kisa BK sätta käppar i deras hjul. "Vi kan vinna den matchen", säger KBK-tränaren Alberis da Silva inför lördagens möte.

Kisas David Ganbrant klev av tidigt i seriepremiären för ett par veckor sedan. Han finns med i truppen mot Ljungsbro.

Kisas David Ganbrant klev av tidigt i seriepremiären för ett par veckor sedan. Han finns med i truppen mot Ljungsbro.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-28 14:00

Efter två raka förluster fick Kisa BK smaka på segerns sötma senast, när man slog Myresjö/Vetlanda med 3–1 på hemmaplan. Det har gett nödvändig energi i laget, inför lördagens bortamatch mot Ljungsbro.

– Ljungsbro har värvat bra och det kommer bli en tuff match. Vi kommer att kriga på och om vi spelar som vi gjorde sist så kan vi vinna, säger Alberis da Silva, tränare för Kisa.

Ljungsbro kommer i sin tur från en 6–2-seger borta mot Vimmerby IF och har plockat sex poäng på sina tre inledande matcher.

– Jag har sett nästan alla deras matcher och har bra koll på hur de vill spela. De har ett bra passningsspel och är ganska fysiska. Det blir en rolig match, tror jag.

Alberis da Silva berättar också att Kisa tränat på flera olika spelsätt under veckan, utan att avslöja exakt vilka det handlar om.

– Det är viktigt att kunna spela på olika sätt och ibland anpassa sig efter motståndet. Det viktigaste är ändå att vi vågar spela vårt spel och bara fortsätter.

Hur ser det ut i truppen?

– Bra. Vi har i stort sett alla spelare tillgängliga. Däremot har jag ingen startelva klar, utan vi funderar fortfarande lite på den.

Mittfältaren David Ganbrant klev av i premiären mot Haga och har inte spelat sedan dess. Nu ger da Silva lugnande besked.

– Han är med i truppen. Vi har inte bråttom med honom, utan han får känna på det sakta men säkert.

Fotnot: Matchen mellan Ljungsbro och Kisa livesänds på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 12:50 på lördag!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!