Tuffa beskedet för City: "Kommer att överklaga"

Linköping City får nej – beslutet om tvångsdegradering till division 3 står fast. "Vi kommer att överklaga", säger klubbchefen Tore Eliasson.

Det pekar åt fel håll för Linköping City, som ser ut att få möta Kisa BK kommande säsong.

Det pekar åt fel håll för Linköping City, som ser ut att få möta Kisa BK kommande säsong.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-02-01 12:05

Det var i början av december som Corren berättade att Linköping City inte beviljades elitlicens för den gångna säsongen. Straffet: tvångsdegradering – och eftersom laget i det läget redan åkt ur ettan hela vägen ned till division 3. Strax senare verkställdes licensnämndens beslut av fotbollförbundets tävlingskommitté.

Samtidigt har klubben in i det sista hoppats på att få rätt i sin överklagan till överklagandenämnden.

Men nu har svaret kommit och beslutet står fast.

Det bekräftade Tore Eliasson sent på måndagskvällen.

Linköping City ska spela i division 3 kommande säsong och kommer att möta Kisa BK, bland andra.

En ny och mycket tung smäll för klubben som kommer från ett minst sagt turbulent 2021. Nu kommer processen att fortsätta då City anser sig ha rätt och tänker ta ärendet vidare till Riksidrottsnämnden, som är svensk idrotts högst beslutande organ. 

– Vi kommer att överklaga, säger Eliasson.

Ordföranden Gunnar Axén säger:

– Självklart överklagar vi beslutet och låter oss inte nedslås av detta. Vårt arbete med att utveckla föreningen och dess verksamhet går vidare med full intensitet. Vi bygger långsiktigt för att skapa en stark och framgångsrik förening.

Om City blir kvar i "trean" får de möta följande lag 2022: Västerviks FF, Kisa BK, BK Ljungsbro, Nässjö FF, Myresjö/Vetlanda FK, Åby IF, Torstorps IF, Hvetlanda GIF, Borens IK och Eneby BK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!