Tankar om tuffa andraåret: "Finns kvalitet"

Det sägs att det andra året i en ny, högre division oftast är svårt. Hur det blir med den saken återstår att se för Hägerstads IF. Klubbikonen Jesper Wahlström säger så här: "Vi har en kärna av bra spelare".

Jesper Wahlströms Hägerstad går in i sin andra division 5-säsong. "Tonvikten kommer att ligga på att försöka spela kompakt och kontra".

Jesper Wahlströms Hägerstad går in i sin andra division 5-säsong. "Tonvikten kommer att ligga på att försöka spela kompakt och kontra".

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-03-27 19:00

AVSPARK 2023

Många lag i trakten har kört på hårt sedan slutet av hösten. Det gäller inte riktigt för Hägerstad, men det är ändå ingen fara på taket, känner Jesper Wahlström i tränarstaben. 

– Vi är vana vid att det är så här. Vi har så många innebandyspelare och de har sagt att de kommer och tränar så fort den säsongen är över. Några av dem kvalar fortfarande och det är inte vilka spelare som helst, utan Tobias Claesson och Adam Zetterström. Båda är duktiga fotbollsspelare. 

Så, du har en ganska bra känsla inför seriestarten om några veckor?

– Ja, visst hade man önskat att vi varit fler spelare på träningarna, men det kommer. Och vi har två träningsmatcher (Slätmon och Södra Vi) att spela innan premiären mot Vadstena. 

Den lär däremot enligt Wahlström bli tuff och svår...

– Tuffast möjliga. Vi har varit och scoutat dem och de var riktigt bra när vi såg dem. Vi har allt att vinna då. 

Lite av den känslan hade även Hägerstad förra säsongen, då som nykomlingar i femman. För övrigt den första säsongen på den nivån på mycket, mycket länge för klubben. 

HIF klarade kontraktet och slår lite ur underläge även 2023.

– Målet är att hänga kvar och jag tror att det finns en rimlig chans till det. Vi har bra kvalitet i det här laget och jag är inte så nervös för en ny säsong i femman. 

undefined
Sebastian Lindström, tidigare i bland annat Vimmerby IF, har aviserat en comeback i Hägerstad.

I begreppet kvalitet innefattas bland annat nyförvärven Tobias Malmberg, Sebastian Lindström och Joakim Rambin. Med en viss brasklapp för hur mycket de båda förstnämnda kan och kommer att spela. 

– Malmberg är tillbaka i Sverige i juni och vi räknar egentligen med honom först andra halvan av säsongen. Det är klart att han kommer att tillföra massor när han är med. Sebastian Lindström har lovat att han ska göra comeback och har beställt en matchtröja. Han har däremot inte kommit igång än, men vi hoppas och tror att han kommer snart. 

Jesper Wahlström säger vidare att Hägerstad lyckats behålla större delen av truppen, vilket också var målet, men att de tappat tre bra spelare till grannklubben Slätmon. Trion Mustafa Kadiric, Emil Jonsson och Kristoffer  Sjökvist har lämnat. 

Hur går tankarna kring ert spel?

– Vi kommer att köra på samma sätt som 2022. Det var ett system som de flesta var nöjda med. Tonvikten kommer att ligga på att försöka spela kompakt och kontra. Det funkar bra när vi har en sån stark anfallare som Arvid Borell. Känslan är också att grabbarna är lite revanschsugna för den svaga avslutning vi hade på serien förra hösten. 

undefined
Mustafa Kadiric har lämnat HIF för Slätmon.
Arvid Borell, Hägerstads IF.
Arvid Borell, Hägerstads IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!