Tufft motstånd i trean

Om knappt två månader startar division tre nordöstra herrar. Det ser ut att bli en superintressant serie, då tre av våra lokala lag finns med; Kisa BK, Vimmerby IF och Gullringens GoIF. Vår tidning har tagit pulsen på trions nio kommande motståndare.

Fotboll2009-02-26 07:37

IK Tord (Jönköping)
2008: Åkte ur division två.
Vad har hänt i truppen?
- Vi har fått behålla dom som vi vill och är bättre rustade i år än vad vi var förra säsongen. Det började redan i somras då vi fick tillbaka några spelare och förbättrade organisationen kring A-laget med sportchef och annat kunnigt folk, säger Niklas Tagesson, tränare.
Noterat:Bland nyförvärven som sticker ut finns två spelare från division ett-klubben Husqvarna FF: målvakten Kim Karlsson och Jörgen Larsson.
? Har vunnit träningsmatcher mot Råslätt och Kenty.Om division tre?
- Bland Jönköpingslagen ser Råslätt starka ut. De har värvat bra, bland annat två killar från Husqvarna. Hagapojkarna ser något tunnare ut och har tappat sin bäste anfallare, Amer Omerovic, till Råslätt.
Vad vet du om Kisa, Vimmerby och Gullringen?
- Jag vet att Gullringen hade en bra höst och att Vimmerby ledde serien i våras. Kisa vet jag inte så mycket om.
Hur är läget i truppen?
- Bra. Vi har två duktiga killar på väg tillbaka från korsbandsskador. Joakim Dahlström som vi värvade från Tenhult och Mattias Andersson, bra ytterback från Husqvarna. Blir dom speldugliga har vi en mycket stark förstaelva.
Målsättning?
- Främst naturligtvis att ta oss tillbaka till tvåan, men det är svårt att vinna en serie. Vi ska absolut vara med i toppen.

Hagapojkarna (Jönköping)
2008: Femma i division tre
Vad har hänt i truppen?
- Vi har flyttat upp ett par juniorer i A-truppen, men vår trupp är inte klar ännu. Vi har flera ganska bra spelare på gång och får vi ett par av dem kommer det nog bli bra, säger lagledaren Christer Johansson.
Noterat:Haga har tappat tongivande spelare som Amer Omerovic, Fredrik Koruschka och eventuellt även förre spelande tränaren Magnus Blaschke.
? Har spelat en träningsmatch, det blev förlust med 6-0 mot Jönköping Södras U-lag.Om division tre?
- Jag har hört att Lindö ska vara riktigt bra. Jag tror också att Tord kan bli bra. De har en stark startelva, men det finns lite frågetecken kring deras bredd. Råslätt blir nog också skapliga.
Vad vet du om Kisa, Vimmerby och Gullringen?
- Kisa har jag ingen koll på alls. Vimmerby mötte vi förra året och fick storstryk i vår premiär. Vi brukar lyfta fram den matchen som ett skräckexempel på hur dåligt vi spelade. Det är ett stabilt lag. Gullringen klarade sig ju kvar mycket tack vare sina brassevärvningar. De var tunna innan de fick dom. På hösten var de stabila.
Hur är läget i truppen?
- Bra. Den ende som är skadad är väl bara vår målvakt Nils Bittner. Han rehabtränar och ska vara tillbaka om tre-fyra veckor.
Målsättning?
- Svårt att säga nu. Vi måste spela ett par träningsmatcher först och även se vilken trupp vi har när serien startar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!