Tuna föll med uddamålet: "Betydligt bättre idag"

Tuna har det fortsatt tufft i division 4. På lördagen fick man återigen gå poänglösa från en match – trots att man stod för en bättre insats än i de föregående matcherna. "Vi har inte riktigt kraften och orken för en forcering", säger tränaren Thomas Kongstad efter 1–2-förlusten hemma mot Tenhult.

Tuna föll med uddamålet hemma mot Tenhult.

Tuna föll med uddamålet hemma mot Tenhult.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-09-11 18:26

Men det började bra för IFK Tuna. Redan efter några minuter fick Martin Carlsson öppna målskyttet, när han stötte in en frisparksretur från nära håll. 

Tuna hade 2–16 i målskillnad på de två föregående matcherna och tränaren Thomas Kongstad hade inför lördagens hemmamatch mot Tenhult efterlyst ett mer ramstarkt försvarsspel. Det fick han också. Men Tenhult lyckades både kvittera och ta ledningen. 

– Deras kvittering är på en hörna där vi går bort oss och tappar markering. Sen gör de sitt segermål med ungefär en halvtimme kvar. Det är ett inspel som vår spelare stöter in i eget mål, förklarar Kongstad. 

Hans lag försökte hitta energi för att nå en kvittering – men 1–2 stod sig matchen ut. 

– Vi har inte riktigt kraften och orken för en forcering, suckar Kongstad, som ändå tyckte att insatsen var ett fall framåt:

– Ja, våran backlinje har bra koll på deras forwards och jag tycker att vi håller ihop laget betydligt bättre idag (läs lördag). 

Mahmood Al Hasson fick spela som central mittfältare i Tuna och stod för en bra arbetsinsats. 

– Han har nog överlägset mest löpmeter i laget. Han följde sin arbetsuppgift till punkt och pricka, tycker jag, berömmer tränaren, som även gav backlinjen beröm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!