Tuna föll och Hultsfred nya serieledare

IFK Tuna föll med 2–1 borta mot Gunnebo. Samtidigt gjorde Diego Nicolas Toribio Urrutia fyra mĂ„l för Hultsfred nĂ€r de vann derbyt mot Storebro hemma med 6–1 och tog över serieledningen.

IFK Tuna föll tungt borta mot Gunnebo och tappade serieledningen.

IFK Tuna föll tungt borta mot Gunnebo och tappade serieledningen.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2022-06-07 22:19

Den nordöstra fotbollsfemman har utvecklat sig till ett riktigt getingbo. Toppstriden spetsade till sig Ă€nnu mer pĂ„ tisdagen dĂ„ IFK Tuna föll med 2–1 borta mot bottenlaget Gunnebo.

– Det var i princip spel mot ett mĂ„l, men vi lyckas inte vinna Ă€ndĂ„, sa TunatrĂ€naren Oskar Eriksson om matchen.

Martin Carlsson gav laget ledningen med 1–0 pĂ„ straff i 23:e minuten. Gunnebo kvitterade till 1–1 pĂ„ frispark i 30:e minuten och gjorde sedan 2–1 pĂ„ straff i upptakten av andra halvlek. Jens Carlsson lĂ„g bakom bĂ„da mĂ„len.

– Gunnebos spelare sa sjĂ€lv att det inte borde ha varit straff dĂ€r och jag kan bvara hĂ„lla med. VĂ„r mĂ„lvakt Tobias Thuresson hann före en Gunnebospelare pĂ„ bollen och drog sedan med sig motstĂ„ndaren i fallet. Sedan kom Albion Mataj med full fart bakom och var tvungen att kasta sig över dem. Det kĂ€ndes fel att det blev straff av det, sa Oskar Eriksson som sedan fick se motstĂ„ndarna backa hem rejĂ€lt och försvara sin ledning.

– Vi försöker och har mĂ„nga halvchanser, men det Ă€r svĂ„rt att spela mot ett lag som backar hem sĂ„ mycket. Det nĂ€rmaste vi kom var en ribbtrĂ€ff, sa Eriksson som framhöll Ted-Åström Åberg som lagets bĂ€sta spelare.

– Han gick in som forward och gjorde det bra. 

I derbyt pĂ„ Knektavallen sĂ„ sĂ„g Storebro ut att kunna störa topplaget Hultsfred frĂ„n början. Marcus Skoog gjorde elegant 1–0 efter sju minuter. Hultsfred visade sedan prov pĂ„ en enastĂ„ende effektivitet och vĂ€nde till 3–1 inom loppet av mindre Ă€n 20 minuter.

– Vi var medvetna pĂ„ förhand att Hultsfred Ă€r en riktigt bra motstĂ„ndare, men gick ut och lyckades ta ledningen. Sedan kom vi tyvĂ€rr i underlĂ€ge innan halvtid, men bestĂ€mde oss för i halvtid att gĂ„ ut och ge dem en rejĂ€l kamp. Vi gjorde det riktigt bra första 20 minuterna i andra och hade bland annat en ribbtrĂ€ff. Sedan blottade vi oss bakĂ„t och dĂ„ rann det ivĂ€g, sa Storebros trĂ€nare Peter Magnusson.

HFK vann till slut med 6–1 och tog över serieledningen.

– Vi vann sĂ€kert, men siffrorna blev lite större Ă€n hur det sĂ„g ut spelmĂ€ssigt. Diego Nicolas Toribio Urrutia var helt fantastisk och bidrog med fyra mĂ„l. Hela laget gjorde det bra och det kĂ€nns skönt att vi fĂ„tt med oss tre poĂ€ng bĂ„de mot Timmernabben och Storebro.,

Övriga HFK-mĂ„l gjordes av Arvid Eckerstig och Noah Sandelius.

I SIF fick Arbnor Mataj, Anton Palmér, Marcus Skoog och Theo Eklund plus.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!