Tuna föll på egna misstag i toppmötet: "Håller inte"

IFK Tuna fick jobba i uppförsbacke i toppmötet med IFK Västervik men gav det ett rejält försök. Till slut blev det ändå förlust (3–4). "Vi faller på egna misstag", suckar Tunas tränare Lasse Gustavsson.

Victor Gustavsson i IFK Tuna suckar. Hans lag föll i toppmatchen mot IFK Västervik.

Victor Gustavsson i IFK Tuna suckar. Hans lag föll i toppmatchen mot IFK Västervik.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-06-02 21:56

Det vankades toppmöte på Tunhamra, när de båda IFK-lagen Tuna och Västervik ställdes mot varandra. Två lag som på förhand tippats göra upp om seriesegern.

Hemmalaget hade dock inte räknat med att ligga under med två bollar i paus.

– Det blir jobbigt, för vi får jobba i uppförsbacke. Sen är det lite för enkla mål vi släpper in, säger Lasse Gustavsson, tränare för Tuna.

Det skulle bli fler billiga baklängesmål för Tuna. Trots Johan Lundins reducering till 1–2 i den andra halvleken, så straffade Västervik hemmalaget igen bara ett par minuter senare. Sedan kom dessutom 1–4, med knappt 20 minuter kvar.

– När man möter ett så här bra lag så håller det inte att ge bort för enkla mål. Det är ganska basic saker som vi inte lyckas med och som sen leder till att vi blir straffade. Alla fyra mål är på det sättet, egentligen, suckar Gustavsson.

Tuna gav det ändå en chans och reducerade två gånger om genom Victor Gustavsson, i den 87:e och 88:e minuten. Närmare än 3–4 kom man dock aldrig.

– Det blir många avbrott och vi har inget riktigt flyt på slutet. Vi ger det ändå ett försök och gör överlag en stabil insats, trots de billiga målen. Men vi får dra lärdom av det här.

Lasse Gustavsson valde att inte plussa för någon i sitt lag. Han kunde däremot glädjas åt att Ted Åström Åberg var tillbaka i spel.

– Han såg bra ut och kommer bli viktig för oss framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!