Tuna hade det jobbigt mot Haga

På Tunhamra mötte hemmalaget IFK Tuna IF Haga. En match som slutade 0-3. "Haga vann rättvist", säger Tunas tränare Thomas Kongstad.

Tungt. IFK Tuna föll hemma under lördagen.

Tungt. IFK Tuna föll hemma under lördagen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-08-07 18:22

Efter en inställd träningsmatch för Tuna var det nu äntligen dags för match och det började inte roligt. För efter dryga kvarten spelad får Tuna en straff emot sig som slås av Hagas Tobias Simmerborn. Där stod det 1-0 till gästerna. 

Dryga 20 minuter senare så kommer det ett spelmål istället som utökar till 2-0. Det är av William Svefors.  I den 63:e minuten så kom Joakim Spök framåt för Haga och placerade bollen i mål. Där fastställdes slutresultatet i matchen och Tuna fick åka hem tomhänta.

För tränare Thomas Kongstad är det ingen överraskning. 

– Det var absolut inga konstigheter, de är bättre än oss rätt igenom. Vi kunde inte alls utmana Haga tyvärr. 

Varför kunde ni inte utmana Haga?

– De var ett bättre lag än oss både individuellt och som grupp. Haga kommer med fart och mycket löpningar och det är betydligt mer löpmeter i deras än våra ben efter den här matchen. 

Hur fick ni arbeta?

– Vi blev ju då defensiva hela matchen och får vara långt bak på planen vilket blir jobbigt. I andra halvlek kommer vi upp oss lite och jämnar ut matchen men det är på långa vägar ifrån att vi ska kunna prata om poäng. Det hänger nog också ihop lite med att Haga trappar av lite på farten.

Haga är ett av topplagen.

– Av de klubbar som ska vara med i toppen och slåss är nog Haga det bättre. Så det är inte riktigt där vi ska räkna med att ta poäng. Däremot måste vi se över vårt individuella och kollektiva sätt att spela fotboll till kommande matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!