Tuna höjde sig – vände bottenmötet till seger

IFK Tuna bjöd på två vitt skilda halvlekar i bottenmötet mot Bäckseda. Efter underläge i paus reste man sig och fixade tre viktiga poäng. "Vi skapade jättemycket chanser", säger Mattias Gustavsson, tränare i Tuna.

IFK Tuna kan nu som sämst sluta på en negativ kvalplats i division 4.

IFK Tuna kan nu som sämst sluta på en negativ kvalplats i division 4.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-09-19 17:33

Kanske var det lite nerver som spökade för Tunaspelarna på Tunhamra under lördagen. I den första halvleken kom laget inte alls upp i nivå mot bottenlaget Bäckseda och efter 22 minuter hade gästerna plötsligt tagit ledningen. 

– Det var ingen höjdare. Vi slår mycket felpass och ligger fel, så det var väldigt krampaktigt, säger IFK Tunas tränare Mattias Gustavsson. 

Hans halvtidssnack gav dock en positiv effekt. Tuna kom ut, tog tag i spelet och öste på framåt. Adrian Ottosson gjorde två viktiga mål och gav laget ledningen. Sedan fyllde Martin och Anton Carlsson på med 3–1 respektive 4–1. Det blev också slutresultatet.

– Vi jobbade in oss i matchen och vi skapar faktiskt jättemycket chanser i andra. Sen så orkar väl inte Bäckseda heller. De är väl sämre tränade än oss, säger Gustavsson och fortsätter:

– Jag tycker att hela laget ska ha beröm för den andra halvleken. Sen är det klart att Adrian (Ottosson) gör två mål och är bra, precis som "VG" (Victor Gustavsson) som sliter hela matchen. 

Segern innebär att Tuna som sämst kommer att sluta på en negativ kvalplats, då IFK Västervik förlorade mot Aneby under lördagen. 

– Man vill ju helst slippa kvalet också. Men vi har tuffa matcher kvar, säger Gustavsson. 

Tuna möter Stensjön på bortaplan den 26 augusti och avslutar sedan hemma mot Myresjö/Vetlanda den 3 oktober. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om