Tuna jagar ny seger efter derbyvinsten

IFK Tuna kommer in med vind i seglen till matchen mot IFK Västervik. Två derbysegrar bidrar såklart till sköna vibbar. "Man har ett privilegium", säger Tuna-spelaren Filip Ingemarsson.

IFK Tuna hoppas på måljubel igen borta mot IFK Västervik.

IFK Tuna hoppas på måljubel igen borta mot IFK Västervik.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2019-06-08 08:00

IFK Tuna har verkligen fått upp farten efter en svajig inledning på säsongen. Med derbysegern mot Gullringen (5–1) i ryggen, och en seger med 3–0 mot Hultsfred dessförinnan, kommer de in med god form till bortamötet mot division 4-motståndaren IFK Västervik som ligger på en sjätteplats i serien, tre poäng ovanför IFK Tuna.

– Jag tycker bara att det blir bättre och bättre. Vi har fått ihop en riktigt bra träningsgrupp nu och känslan är väldigt bra, säger Filip Ingemarsson, spelare i Tuna.

Många lag skulle nog vilja ha tillgång till sådana offensiva kvalitéer som Tuna innehar för tillfället.

Med namn som Victor Gustavsson, bröderna Carlsson (Anton och Martin) och Gustavo Borges för att nämna några har spelskicklige Ingemarsson som stod för tre framspelningar i storsegern mot Gullringen, och bidragit med tre mål sammanlagt i seriespelet, trivts den senaste tiden:

– Det känns som att man bara kan välja och vraka, haha. Man har ett privilegium med så många alternativ på planen. Det är nog inte något jag upplevt innan faktiskt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om