Tuna kickar igång hösten mot Haga

IFK Tuna gör under lördagen fortsätter serien hemma mot Haga i Division fyra. "Att spela en enkelserie känns som ett lotteri", säger Tunas tränare Thomas Kongstad.

IFK Tuna möter Haga.

IFK Tuna möter Haga.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2021-08-07 09:00

Inför morgondagens seriepremiär i Division fyra för IFK Tuna är det helt okej med laget. 

– Det ser väl hyfsat bra ut ändå. Alla är skadefria men vi vet däremot inte hur vi står matchmässigt. Vi skulle ha spelat en träningsmatch mot Ruda förra veckan men de lämnade återbud.

Däremot har de inte legat på latsidan.

– Vi har haft ungefär fem-sex träningspass. Det vi ägnat tid åt då är att få igång våra djupledsfötter och fysiken efter semestern.

Hur morgondagens motstånd är vet inte Kongstad så mycket om.

– Inte mer än att Haga har spelat en match och vann den. Sen den matchen har de inte haft någon drabbning med något lag. Så båda lagen kommer till Tunhamra med träningspass i benen. Däremot vet vi på ett ungefär hur de spelat innan.

Såhär spelar Haga enligt Thomas Kongstad.

– Det är ett spelade lag som kommer försöka spela nerifrån och få igenom sina lägen till ett antal olika varianter på offensiv planhalva för att avsluta. Det är ett drivet lag utan tvekan som vill vara med i toppen.

Kongstads herrar måste identifiera alternativen.

– Det har vi pratat om på träningen hur vi ska göra. Men tillvägagångssättet håller vi för oss själva. Då ska vi ska ha klart för oss att det är en sak i teorin och något helt annat i praktiken.

Säsongen tänker han såhär om.

– Det gäller att ta en match i taget och vinna alla våra matcher. En enkelserie är lite av ett lotteri trots allt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!