Tuna kommer med ett helt annat lag till derbyt

6-0-förlust senast mot Smedby. Då saknades fem ordinarie spelare i startelvan och de båda mittbackarna klev av skadade. Mot VFF har Tuna en helt annan trupp. – Vi har betydligt mer spelare att tillgå nu, säger IFK-tränaren Stefan Larsson.

Mattias Myrén är tillbaka från avstängning och spelar kvällens match mot Västerviks FF. Foto: Ossian Mathiasson

Mattias Myrén är tillbaka från avstängning och spelar kvällens match mot Västerviks FF. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Fotboll2017-06-28 07:00

IFK Tuna kommer med en 6-0-förlust i ryggen senast mot serieledaren Smedby. Detta i en match där Tuna saknade hela fem ordinarie startspelare. Bättre blev det inte heller när de båda mittbackarna Felix Nilsson och Magnus Petterson tvingades kliva av skadade under matchen.

– Vi hade en helt annan startelva då. Såklart märks det skillnad med fem startspelare borta. När vi också får båda mittbackarna skadade blir det än värre, menar Stefan Larsson.

Tuna har inte mycket positivt att ta med sig ifrån förlusten senast. Men inför onsdagsmatchen hemma mot Västerviks FF ser läget betydligt ljusare ut. Laget får tillbaka Filip Gustavsson, Martin Carlsson, Robin Gustafsson, Mattias Myrén och Simon Pettersson. Dock kommer mittbacken Felix Nilsson inte kunna medverka på grund av sträckningen i baksida lår som han drog på sig mot Smedby. Mittbackskollegan Magnus Pettersson har läkt bättre berättar Larsson:

– "Mange" kommer vara med i truppen mot VFF. Han har fortfarande lite känningar men vi plockar med honom ändå som lite nödlösning.

Jesper Lätt har varit lite krasslig men kommer förmodligen kunna spela på onsdag. Tuna har annars full trupp och kommer sätta in ersättare på mittbacksplatserna.

I vårmötet mellan de båda lagen blev det 2-1-vinst för Västervik.

– Vi vet att det är inget dåligt lag vi möter. Vi måste upp i högsta nivå på alla spelare för att kunna matcha dem. Men vi har ingen respekt för dem, säger IFK-tränaren.

Stefan Larsson hoppas att hans Tuna kommer kunna stå för bra anfallsspel som laget är känt för. Att vara vassa på omställningsspelet blir nyckeln för hemmalaget mot VFF. Sist men inte minst är ett stabilt försvarsspel mycket viktigt för IFK:s del.

– Vi måste fånga upp deras forwards. Hjalmar Grahn var riktigt duktig senast så han är definitivt ett hot. Det kommer bli en fartfylld match, avslutar Stefan Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!