Tuna krigade sig till säsongens första vinst

Fem mål, två röda kort och framförallt tre poäng. Det hände mycket när IFK Tuna vann med 3–2 borta mot Höreda på lördagen. "Skönt med första segern, nu är vi på banan igen", sa Tunas tränare Thomas Kongstad.

IFK Tuna tog säsongens första seger via 3-2 borta mot Höreda.

IFK Tuna tog säsongens första seger via 3-2 borta mot Höreda.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-08-14 18:28

Det var en jämn och svängig match som kunde ha slutat lite hur som helst, men resulterade i Tunas första seger för säsongen.

Höreda var bäst spelmässigt från början utan att skapa några störrefarligheter. Därför kom 1–0 för Tuna i den 30:e minuten lite ologiskt.

– Vi hade ett gäng hörnor innan målet och hade kommit igång med vårt spel. Vid målet fångade Hampus Nilsson upp bollen på mittplan och vände på spelet till Filip Ingemarsson. Han hittade in till Martin Carlsson som gjorde 1–0, säger Kongstad.

1–1 kom ganska omgående efter försvarsstrul som ledde till att hemmalaget kunde kvittera ganska billigt. Precis innan halvtid kom dock 2–1 för Tuna. Efter ett inspel av Mohamed Nori hamnade bollen hos Martin Carlsson som hittade fram till Ibrahim Doumbia som gjorde målet.

Andra halvlek bjöd också på dramtik. I 63:e minuten kvitterade Höreda till 2–2 efter en snabb spelvändning. Tuna lyckades ta ledningen igen kvarten från slutet då Ibrahim Doumbia slog en öppnande passning till pigge inhopparen Ergest Fasko som löpte sig fri och avgjorde matchen.

Fem minuter från slutade hettade det till rejält.

– En Höredaspelare slår en av våraspelare i ansiktet och får rött kort. De protesterar och tycker att vår spelare filmar, men det leder bara till ytterligare ett rött kort för dem, säger Kongstad.

Tuna höll undan till slut och får lite mer arbetsro med sina första tre poäng på kontot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!