Tuna-profilen om framtiden: "Ska spela i Tyskland"

Den före detta Vimmerby IF-spelaren Oskar Eriksson kan vara aktuell för en comeback i VIF. Men det blir först efter ett äventyr i Tyskland, där han ska spela för ett lag i den högsta distriktsserien. "Det ska bli en rolig upplevelse", säger han.

Oskar Eriksson är aktuell för Vimmerby IF igen. Men först ska han iväg till Tyskland.

Oskar Eriksson är aktuell för Vimmerby IF igen. Men först ska han iväg till Tyskland.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2020-10-21 19:38

Tanken var att 30-årige Oskar Eriksson skulle ha spelat för IFK Tuna under hela säsongen som gick. Men en märklig skada satte stopp för spelandet, och istället fick han gå in i ledarstaben och hjälpa till från bänken.

– Jag fick en vridning i knät, men det var inget som gick sönder utan det var mer som när man stukar foten. Nu stukade jag knät. Det var jäkligt konstigt, förklarar Eriksson. 

När IFK Tuna nu står utan en huvudtränare inför nästa säsong är det givetvis ingen avancerad gissning att Oskar Eriksson fått frågan om att leda laget. Men frågar man honom själv så är det inte särskilt troligt att det blir så.

– Jag har fått lite frågor om det men jag är nog inte så aktuell, även om det hade varit roligt. Jag ska till Tyskland runt jul och bo där ett tag, så då kommer jag att spela för ett lag där nere, säger Eriksson. 

Hur kommer det sig?

– Min sambo är från Tyskland och hennes föräldrar bor där. Jag provspelade med två lag under en vistelse och på den vägen är det. Det laget jag ska spela för håller ungefär division ett-klass och spelar i den högsta distriktsserien. Det kan jämföras med Oskarshamns AIK. Vissa av spelarna i laget är deltidsproffs. 

Eriksson har tidigare spelat för bland annat Vimmerby IF, när man var uppe i division 2.

– Tanken är att det ska bli en rolig upplevelse. Det är fantastiskt att lära känna nya människor och prova på något nytt.

Hur skiljer det sig från svensk fotboll?

– Man dricker öl varje träning där, haha. Nej, men det är typisk tysk fotboll med mycket "power". Sen är det inte så värst mycket skillnad mot svensk fotboll. 

Eriksson vet ännu inte hur lång hans vistelse i Tyskland blir, men planen är att vara tillbaka i Sverige till hösten. 

– Jag kan bli kvar där nere i fyra-fem månader. Men jag vet inte var jag kommer spela när jag väl är hemma igen. Jag är lite sugen på Vimmerby, eftersom det är mer seriöst än i Tuna. Tittar man till seriositeten så står det mellan Vimmerby och Gullringen, men jag känner mer för Vimmerby eftersom jag spelat där tidigare. Sen finns det absolut en stor chans att jag spelar kvar i Tuna.

Var Oskar Eriksson spelar sin fotboll nästa höst återstår att se. Först väntar i alla fall ett "utlandsäventyr". 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!