Tuna redo för höstomstart – Söderberg kliver in i målet

IFK Tuna hade en ganska tung avslutning på vårsäsongen med en derbyförlust mot HFK med 41. Nu blickar Tuna istället framåt och hoppas på en stark höst från deras sida. – Vi är förberedda, säger Tuna-tränaren Stefan Larsson.

Tuna jagar tre poäng i kvällens höstomstart hemma mot Stjärnan. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Tuna jagar tre poäng i kvällens höstomstart hemma mot Stjärnan. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Foto:

Fotboll2017-08-11 10:25

Sen sommaruppehållet har IFK Tuna kört fyra träningspass för att få upp flåset inför höstomstarten. Till en början var det mycket sega ben hos Tunaspelarna, men nu är laget "fit for fight" och väl förberedda för höstavslutningen på säsongen.

– De två senaste träningarna har det varit mycket pigga ben och fartfyllt. Vi har rappat upp oss ordentligt så det ser bra ut, menar Stefan Larsson.

Nyheter i truppen sen uppehållet är att Daniel Öhlund flyttat till Gamleby för spel i Tjust. Felix Nilsson ska flytta till Stockholm men är tillgänglig i de två första matcherna som kommer. Kenneth Söderberg har gjort målvaktscomeback och anslutit till truppen.

– Vi ville inte mista "Danne" (Daniel Öhlund), men han löste inte logistiken bland annat så det var inget att diskutera. Felix kommer kunna vara ibland trots flytten. Kenta går in direkt mellan stolparna då Mikael (Karlsson) är avstängd.

Idag tar Tuna emot Stjärnan på Tunhamra och det är en ytterst viktig match för båda lagen. Tuna har fyra poäng ner till dagens motstånd som ligger på kvalplatsen. Skulle hemmalaget vinna skulle de ta ett rejält kliv in på säkrare mark.

– Det finns inga lätta matcher i den här serien. Men vi ska gå in i varje duell och vinna varje närkamp så får vi hoppas på ett bra resultat.

I vårmötet mot Stjärnan blev det förlust med 3-0 för Tuna-laget.

– I den matchen blev vi lite tagna på sängen. I morgon (fredag) kommer vi vara mer förberedda.

Truppmässigt har Tuna Victor Gustavsson, Filip Gustavsson och Mikael Karlsson avstängda i dagens match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!