Tuna Södra satsar högt

"Upp i rygg..., flytta vänster..., bra jobbat..." Mittbacken Lars-Henrik Karlsson är sällan tyst på en fotbollsplan. - Jag måste prata, det är inte så många andra som gör det. Ibland är det tyst som på en begravning, säger den 24-årige Vimmerbybon inför årets säsong i division sex - som kan bli mycket trevlig för IK Tuna Södra.

Pratglad nyckelspelare i Tuna Södra. Lars-Henrik Karlsson är viktig i Ishultsgänget - bland annat på grund av sitt snack på planen.

Pratglad nyckelspelare i Tuna Södra. Lars-Henrik Karlsson är viktig i Ishultsgänget - bland annat på grund av sitt snack på planen.

Foto:

Fotboll2008-03-05 07:21

Blackstad IF, Kickers FF - och så nu då Tuna Södra. Här har Lars-Henrik Karlsson växt ut till en nyckelspelare. Med sitt stora engagemang, sitt sätt att kommunicera och viljan att alltid vinna är han mycket betydelsefull för de gul-gröna.

Mindre tjong
- Mitt motto är att aldrig ge upp. Det är väl så jag är som spelare. Jag springer och kämpar, säger Lars-Henrik Karlsson innan han ska åka på en av veckans träningar i Ishult.
Varför Ishult och Tuna Södra?
- Min svärfar Mikael Agebjörn fick med mig på frivilligträning till FOC (fotbollstennis) och då lärde jag känna många av killarna i laget.
I år gör han sin andra säsong i klubben - och han är nästan övertygad om att Södra kommer lyckas bättre än 2007:
- Det känns väldigt bra. Vi är fler på träningarna och stämningen är bra. Jag tror att vi kommer spela bättre fotboll också. Mindre tjong och med mer tanke bakom passningarna. Det blir både roligare och bättre att spela då.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!