Tuna ställs mot Hvetlanda och Karlo: "Ett humörlag"

Karlo Goranci var en stor fotbollsprofil när han lirade i Vimmerby IF. Nu vänder bolltrollaren tillbaka till kommunen – för match mot IFK Tuna på lördag.

Karlo Goranci är numera mittback och ställs mot Tunas vassa offensiv.

Karlo Goranci är numera mittback och ställs mot Tunas vassa offensiv.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2020-08-21 19:30

Numera spelar Goranci i Hvetlanda GIF, topplag som vunnit samtliga fyra matcher så här långt. Han gör det som mittback...

– Ja, jag har skiftat position. Jag gillar den individuella kampen mot motståndarnas forward. Och jag tänker alltid och snackar med mig själv att jag minsann ska se till att de inte gör några mål, haha. 

Men du gör väl fortfarande några dribblingar, eller?

– Ibland, kanske. Men jag försöker agera som en mittback, spela enkelt och inte krångla till det för mycket. 

När vi pratar med honom dagen innan matchen på Tunhamra, så har han precis kört ett gympass. Och ett till väntar under kvällen. 

– Du vet, man måste vara bitig som mittback, säger han och garvar gott. 

Hvetlanda nämndes som ett av favoritlagen inför serien och GIF har också motsvarat förväntningarna hittills. 

– Vi har gjort det bra. Vi är ett ungt lag och jag tycker att vi är bollskickligast i serien. Men det som gjort att det gått så här bra är vår lagsammanhållning. Alla kommer bra överens, där skönlirarna offensivt också springer och kämpar. 

Karlo Goranci har respekt för IFK och säger så här om laget:

– Man vet aldrig vad man får av dem. Ena gången kan de spela jättebra och vara på topp, nästa gång är de urusla. Jag vet inte om det beror på att alla kanske inte tränar så mycket. Tuna är ett riktigt humörlag, där vi får se upp för deras omställningar. 

Hvetlanda kommer från en överraskande storseger mot Stensjön (7–0). 

Hur gick det till?

– Vi trodde att det skulle bli tufft, men efter vattenpausen gjorde vi fem mål på 13 minuter. De var ihåliga och jobbade inte hem.

Goranci ser sin tidigare klubb, Vimmerby, som den största konkurrenten till Hvetlanda, tillsammans med Gullringen.

Tunas tränare Mattias Gustavsson ser fram mot matchen:

– Det ska bli kul och vi har absolut ingen press på oss. Jag hoppas att vi kan studsa tillbaka direkt efter vår match mot Gullringen (0–2). Den var inte bra, men jag tror att vi var slitna efter alla matcher på kort tid. Vi hade ingen ork kvar. Vi vet också att vi är starka hemma på vårt naturgräs. 

Tuna har inlett serien med en seger och tre förluster. 

IFK Tuna kommer till spel med samma trupp som senast, med den skillnaden att Magnus Pettersson och Anton Preusse är tillbaka och ersätter Olle Freedeke Samuelsson och Johan Carlsson. 

* Vi liverapporterar lördagens match på vår sajt, www.vimmerbytidning.se, från klockan 13:45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!