Tuna tillbaka på vinnarspåret: "Har mycket kvar att jobba på"

IFK Tuna tog en välbehövlig seger med 4–1 i derbyt hemma mot Hultsfred. "Det satt skönt med en seger, men spelmässigt har mycket kvar att jobba på", sa Tunas tränare Lasse Gustavsson.

Eddie Lundin var på målhumör för IFK Tuna.

Eddie Lundin var på målhumör för IFK Tuna.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-13 20:47

4–1 låter som en behändig vinst för Tuna, men spelmässigt var Hultsfred inte så långt efter. Matchen kunde också ha tagit en annan vändning efter dryga halvtimmen.

Vid ställningen 1–1 kom en Hultsfredsspelare fri och såg ut att bli neddragen. Spelet gick vidare och HFK var ytterst nära att ta ledningen. Istället vände spelet och 2–1 till Tuna kom.

– Det var gränsfall på att det kunde ha blivit en frilägesutvisning där, men sedan är frågan hur långt det hade räckt för oss ändå, sa HFK-tränaren Anders Larsson om situation.

Han var mer frustrerad över lagets oförmåga i spelet i första.

– VI har stora problem i försvarsspelet. Det blir lite pojkaktigt emellanåt. Sedan måste vi gå in och vinna duellerna i större utsträckning. När vi gör det blir det farligt varje gång.

undefined
IFK Tuna mötte Hultsfred hemma i ett derby.

Tuna ledde med 3–1 i halvtid och ökade sedan på till 4–1 i början av andra. 

– Det ser klart bättre ut idag och vi vinner, men det finns mycket kvar att jobba på. Vi släpper till väldigt många chanser när vi fuskar med försvarsspelet. Vi måste se över hur vi faller och jobbar tillsammans. Laget blir väldigt långt för ofta.

Eddie Lundin var Tunas klart bästa spelare med sina två mål.

– Det är kul att det släpper både för mig och laget. Jag har bränt många chanser tidigare, men idag fick jag öppet mål två gånger om. Lite synd att min nick i stolpen på slutet inte fick gå in också, sa han.

HFK-tränaren Anders Larsson medgav utan omsvep att man fick stryk av ett bättre lag.

– Okej att vi får till en hel del chanser i andra, men vi måste bli mer effektiva. Vi lär oss för varje match, men vi måste börja ta lite poäng också. Det är tufft för vi har Hjorted/Totebo och Fågelfors i de två kommande.

BETYGEN

IFK Tuna

3 Stjärnor: Eddie Lundin

Svarade för dubbla fullträffar och gjorde det bra överlag. 

2 Stjärnor: Filip Gustavsson

Tunas försvar såg stundtals lite darrigt ut, men Gustavsson höll ihop det bra. Bidrog med sina långa inkast framåt också.

1 Stjärna: Tobias Thuresson

Målvakten stod för ett par riktigt kvalificerade räddningar.

Hultsfred

3 Stjärnor: Charlie Olsson

Jobbar och sliter berömvärt på mitten och är den som håller ihop HFK:s unga lag.

2 Stjärnor: Farouk Alaloush

Teknisk lirare som är ytterst sevärd. Har hög potential och kan bli riktigt bra på sikt.

1 Stjärna: Rigon Thaqi

Svarade för en riktigt stark andra halvlek där han låg bakom flera chanser. 

Tuna–HFK 4–1

Målen: 1–0 (13) Eddie Lundin, 1–1 (29) Yassin Jalil Kader, 2–1 (35) Anton Carlsson, 3–1 (41) Eddie Lundin, 4–1 (51) Anton Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!