Tuna-tränaren: "Det är inte tillräckligt bra"

IFK Tuna famlar efter formen. "Vi måste höja oss. Just nu är det inte tillräckligt bra", säger tränaren Mattias Gustavsson.

Det var många tunga huvuden efter IFK Tunas hemmaförlust mot Hvetlanda.

Det var många tunga huvuden efter IFK Tunas hemmaförlust mot Hvetlanda.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-08-22 20:00

Han var rejält besviken efter lördagens 3–1-förlust mot serieledande Hvetlanda. Den förväntade reaktionen efter bottennappet mot Gullringen förra helgen – när laget spelade helt utan energi – uteblev.

Istället blev det återigen en slätstruken insats.

– Visst, vi mötte ett duktigt lag. Men en bra dag hade vi tagit dem, tror jag. Jag blev inte speciellt imponerad av Hvetlanda. Problemet var att vi inte kom åt dem. Vi vann inga närkamper, samtidigt som vi hade för många felpass. Inledningsvis var passningsspelet bedrövligt.

IFK Tuna fick en mardrömsstart på matchen. Efter bara fem minuter feltajmade målvakten Billy Inkoom en långboll.

– Det var en 50/50-duell där jag träffade deras spelare istället för bollen. Jag klagade inte ens. Det var straff, erkänner Tuna-keepern som släppte in den efterföljande straffsparken.

Den första kvarten handlade det mesta om Hvetlanda. De dominerade matchbilden och hittade stora ytor mellan Tunas lagdelar.

Men istället för 0–2 gjorde Tuna oväntat 1–1 i den 20:e minuten. Ilhan Jejna var påpassligt framme i straffområdet och tryckte till bollen på halvvolley. Avslutet satt fint i det bortre hörnet.

– Efter målet såg det bättre ut. Tyvärr åkte vi på det där onödiga 2–1-målet före pausvilan, när två av våra killar inte fick iväg bollen. Det var ett skitmål, säger Mattias Gustavsson.

I den andra halvleken testade IFK Tuna flera olika anfallskombinationer utan att hitta rätt. Istället kunde Hvetlanda göra 3–1 och bevaka sin ledning resten av matchen.

– Vi fick egentligen inte ut något av vårt offensiva spel. Vi kanske har fokuserat för mycket på vårt försvarsspel den senaste tiden. Jag vet inte. Det är något som vi får analysera framöver.

IFK Tuna har inlett säsongen med en vinst och fyra förluster. I nästa omgång väntar ytterligare ett topplag: Vimmerby IF på bortaplan. Det heta kommunderbyt, som spelas på lördag klockan 13:00, kommer tv-sändas på www.vimmerbytidning.se.

– I ett derby kan allt hända. Det viktiga är att vi får tillbaka glädjen i vårt spel igen. Då kommer mycket automatiskt, säger Mattias Gustavsson.

Mittbacken Filip Gustavsson var Tunas bästa spelare. Även Billy Inkoom och Joel Svensson förtjänar beröm.

För Hvetlandas del var det här femte raka segern. Tränaren Jasmin Bosnjak var förstås nöjd efter matchen på Tunhamra.

– Segertåget rullar på. Utöver seriespelet har vi tagit oss till semifinal i Smålandscupen och säkrat en plats i Svenska Cupen nästa säsong. Det känns väldigt bra just nu.

– Idag märktes det att vi har spelat många matcher på kort tid, men vi vann ändå rättvist. Tuna störde oss i den första halvleken. Sedan hade vi ganska bra koll på det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om