Tunas nya manskap vill matcha topplagen

Under lördagen är det äntligen seriepremiär för IFK Tuna. Det är Myresjö/Vetlanda SK som står för motståndet i division 4. "Varenda poäng är viktigt i år", säger Tunaspelaren Anton Carlsson.

Tuna laddar med nytt manskap inför premiären.

Tuna laddar med nytt manskap inför premiären.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-07-03 10:00

Tunaveteranen som hållit till i laget med bas på Tunhamra i sju-åtta år är redo för allvaret igen efter en rekordlång försäsong och kul ska det bli.

– Det var ju längesen vi spelade på allvar. Att spela om poäng är alltid kul, säger Carlsson. 

Inför seriestarten har allt handlat om att bygga ihop laget.

– Vi har snackat ihop oss, tränat och spela matcher tillsammans och nu ska vi bara ut och göra detsamma fast i skarpt läge. Själv har jag inte kunnat vara med så mycket då jag arbetat. Men av det jag hört och sett lovar det gott, säger han. 

Inför årets säsong är det väldigt många nya bekantskaper, flera individer som ska bli en enhet vilket bara är positivt enligt Anton. 

– Vi behöver ny energi men även styrka i laget. Detta har man sett befinna sig i laget med alla nya spelare. Nu när hittat sin roll och känner varandra blir det bara ännu bättre, säger han. 

Myresjö/Vetlanda har Anton ingen jättebra koll på mer än att det är ett riktigt bra lag. Eftersom det är enkelserie i år också är varenda poäng viktig. Laget kan därför inte att slappna av. 

– Även fast det bara är en match och sen sommaruppehåll måste vi gå all in då det är poäng vi spelar om. Det är viktigt att vi tar det då vi enligt mig är ett topplag i alla fall på pappret, säger han och fortsätter: 

– Men vi får hoppas på det bästa. Men jag tycker vi matchar topplagen mycket bättre i år, avslutar han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!