Tung Barçaförlust – Granada vände på Camp Nou

1–0 blev 1–2 när Barcelona åkte på en chockförlust hemma mot Granada. Och med fem omgångar kvar är kampen om ligatiteln ett riktigt getingbo.

Barcelona tappade 1–0 till förlust hemma mot Granada.

Fotboll2021-04-29 21:07

Lionel Messi gav Barcelona ledningen i mitten av första halvlek på Camp Nou. I det läget såg Barcelona ut att sluta kvällen i toppen av La Liga-tabellen, med 33 av 38 omgångar fullbordade.

Men i andra halvlek delade Granada ut två riktiga stjärnsmällar mot Barça. Darwin Machis kvitterade i 63:e minuten innan Jorge Molina nickade in 2–1 med drygt tio minuter kvar.

Inga glada miner i Barcelona, men det jublades nog desto mer i den spanska huvudstaden. Atlético Madrid ligger etta med 73 poäng och Real Madrid följer närmast på 71. Lika många poäng har Barcelona, men Real har övertaget tack vare inbördes möten. Och på 70 poäng har också fyran Sevilla kvar hoppet om att kunna ta ligaguldet.

Näst nästa omgången blir extra dramatisk: Barcelona-Atlético Madrid (8 maj) och Real Madrid–Sevilla (9 maj) står på programmet då.