Förlust för Gullringen – efter omdiskuterad utvisning

Nej, det blev ingen omedelbar tränareffekt för Gullringens GoIF. Efter flera sena baklängesmål blev det istället en jobbig 5–1-förlust borta mot Malmbäck.

Rasmus Bexell var i händelsernas centrum. Han gjorde mål – och blev utvisad mot Malmbäck.

Rasmus Bexell var i händelsernas centrum. Han gjorde mål – och blev utvisad mot Malmbäck.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-11 15:52

Som bekant har det varit en händelserik vecka i Gullringens GoIF. Efter derbyförlusten mot Vimmerby IF fick Peter Magnusson och Emil Eklund lämna sina tränaruppdrag – till förmån för Patrik Wärnehall, Mattias Sandh och Niklas Johansson.

Deras första uppgift var Malmbäck på bortaplan. Bitvis gjorde Gullringen en okej insats, men det var en klen tröst efter 5–1-förlusten på Önnemo IP.

Det stora samtalsämnet efter matchen var Rasmus Bexells utvisning i mitten av den andra halvleken, vid ställningen 2–1.

– Det var en väldigt matchavgörande situation när vi var lite på gång. En av deras spelare mosade Herman (Lynbech) totalt med en vårdslös tackling. Men domaren släppte den och tre sekunder senare kom "Ralle" in lite sent i en duell och fick sin andra varning. Även Malmbäcks ledare sa att vi borde ha fått frispark i den första situationen, säger Patrik Wärnehall.

Han tillägger:

– Överlag är jag missnöjd med domarinsatsen. Han gick runt och småpratade med deras spelare, vilket skickade fel signaler redan från början.

Gullringen hade det tufft efter utvisningen och när Malmbäck gjorde 3–1 i den 72:e minuten var matchen mer eller mindre avgjord. I slutminuterna kom även 4–1 och 5–1.

– Vi saknade några viktiga spelare och hade behövt spela 11-mot-11 hela tiden. När vi chansade framåt kunde Malmbäck göra några mål till, säger Patrik Wärnehall.

Noterbart är att Ted Åström Åberg missade helgens match på grund av en olycklig skada – som han fick efter torsdagens träning.

– Ted halkade i duschen och sträckte sig. Vi får sådana skador för tillfället...men jag tror att det kommer blir rätt bra framöver. Det syns att det finns potential i laget, säger Patrik Wärnehall.

Några extraplus...?

– Nej, vi sparar det till en annan gång. Det blev ändå 5–1.

Det var Rasmus Bexell som gjorde Gullringens mål, som betydde 1–1 i inledningen av den andra halvleken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!