Tung förlust för Häcken trots ledningsmål

Häcken var i ledning mot Bayern München. Men bara i tre minuter. I stället tog Champions League-drömmen slut med en ny tung förlust, 1–5, mot det tyska storlaget. –Vi behöver en bredare trupp, säger Häckentränaren Robert Vilahamn.

Jennifer Falk deppar efter 1–5-målet mot Bayern München.

Fotboll2021-12-09 20:37

Häcken har i de tidigare gruppspelsmatcherna haft stora problem med tidiga baklängesmål. Mot Benfica senast ramlade bollen till exempel in redan i tredje minuten.

Så blev det inte den här gången. I stället smög sig en viss frustration in hos Bayern München, som i början inte riktigt kom till rätta på konstgräset på Hisingen.

Häcken stod stabilt i försvaret, vann närkamper och var flera gånger nära att komma till riktigt bra målchanser. Och med knappt tio minuter kvar av den första halvleken kom äntligen lagets första spelmål i Champions League-gruppspelet.

Stine Larsen hittade fram med en djupledsboll som Stina Blackstenius sprang sig fri på och bredsidade in ledningsmålet.

Snabbt svar

En kalldusch för Bayern München säkert, som i förra mötet vann enkelt och kom med en färsk storseger i ligan i ryggen.

Men mindre än tio minuter senare hade Häcken fått tillbaka med besked.

Ledningsmålet höll bara tre minuter, tills Bayern München fick en frispark och lyfte in bollen i straffområdet. Jennifer Falk gjorde en jätteräddning i förstaläget, men på returen höll sig franska landslagsanfallaren Viviane Asseyi framme och utjämnade till 1–1.

Och några minuter senare, efter en ny tilltrasslad situation, petade Jovana Damnjanovic in nästa mål.

Jakobsson inbytt

Damnjanovic gjorde sedan dessutom ytterligare ett Bayern-mål i inledningen av den andra halvleken och där någonstans tog Häckens chanser att ta sig vidare från gruppspelet definitivt slut.

– Det är en tuff förlust, säger Häckentränaren Robert Vilahamn.

– Hade vi kunnat hålla ledningen hade det blivit ett stressmoment för dem. Men i stället är det vi som måste försöka få in en ny växel, när vi redan kört på högsta växeln.

Det blev till sist 5–1 till Bayern München sedan Linda Dallmann och Lineth Beerensteyn gjort ytterligare mål.

Nu återstår bara den tuffa bortamatchen mot Lyon nästa vecka, sedan är Champions League-spelet över för den här gången för Göteborgslaget.

Men trots de tuffa gruppspelsmatcherna har hösten gett viktiga lärdomar inför framtiden, poängterar Robert Vilahamn.