Tung förlust för Hultsfred borta mot Lindsdal

Det blev en riktig storförlust för Hultsfred borta mot Lindsdal i division 3 Småland östra dam i fotboll.

Lindsdals IF vann mot Hultsfreds FK

Fotboll2023-04-23 19:17

Matchen slutade smått otroliga 13-0 (7-0).

- Det blev en lektion i hur fotboll ska spelas, vårt unga lag hänge inte med när Lindsdal ökade bolltempot och tog vara på när vi hamnade fel i försvarsspelet. Vi var alldeles för stillastående och tittade för mycket på boll och det fungerar inte mot bra lag som Lindsdal, kommenterade Hultsfreds lagledare Christian Johansson.

Lindsdal startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara fem minuter slog Maja Sjölund till.

Lindsdal ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom Saga Nord, i tolfte minuten.

Lindsdal gjorde 3-0 i 22:a minuten, när Julia Ekelin hittade rätt.

Lindsdal ökade ledningen till 4-0 i 34:e minuten, genom Selma Palmberg Holmsten.

Lindsdal gjorde också 5-0 i 35:e minuten, när Maja Sjölund på nytt fick träff.

Lindsdal ökade ledningen på nytt, till 6-0, bara sex minuter senare återigen genom Saga Nord.

7-0-målet var ett självmål av Hultsfred i 44:e minuten. Direkt efter pausen nätade Julia Ekelin ännu en gång och ökade Lindsdals ledning.

I den 71:a minuten ökade Maja Sjölund ledningen ytterligare. Sjölund fullbordade därmed sitt hattrick.

Malvina Alm ökade Lindsdals ledning i 77:e minuten.

Fem minuter senare var det Annie Lejervall som på straff såg till att Lindsdal också gjorde 11-0.

Tre minuter senare var det Malvina Alm som såg till att Lindsdal satte 12-0.

Lindsdal gjorde också 13-0 genom Lina Göljén i 90:e minuten. 13-0-målet blev matchens sista.