Tung förlust för VFF på hemmaplan

Fyra veckors uppehåll väntar nu VFF efter tisdagskvällens förlust mot Nässjö FF på hemmaplan. Slutsiffrorna skrevs till 0–2.

Amel Komina coachas till framgång av huvudtränare Jimmy Svensson.

Amel Komina coachas till framgång av huvudtränare Jimmy Svensson.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2021-06-30 09:38

 Västerviks FF spelade under tisdagskvällen sin femte seriematch för säsongen, den här gången på Bökensved. För motståndet stod Nässjö FF, som inför matchen hade lika många poäng som VFF. Matchen slutade 0-2 efter ett halvtidsresultat på 0–1.

Bollinnehavet i den första halvleken tillhörde mest bortalaget, vilket också gav en 1–0 ledning redan efter sex minuter. Målskytt blev den notoriske målskytten Milos Mladenovic, som för övrigt även tryckte in 0–2 i början av den andra halvleken. VFF hade svårt att få kontroll på bollen under vissa perioder av matchen.

– Vi visste att dem skulle hålla i bollen en del, men Nässjö gör det väldigt bra och svårt för oss, konstaterar Jimmy Svensson kort efter att matchens blåsts av.

Matchen var mycket mer fysisk än vanligt och flera gula kort delades ut tidigt i matchen, bland annat efter en väldigt tuff satsning från VFF:s mittback Josef Fenikh, vilket gav ett byte redan i paus.

– Josef kände sig sliten, hade ett gult kort och en tillsägelse från domaren. Vi valde tillsammans att göra det bytet och att ge Fredrik Lindhe chansen att visa vad han kan. Vi har en bra konkurrenssituation i försvarslinjen vilket är jättebra, säger Svensson.

VFF har nu ett uppehåll på fyra veckor, spelarna är spellediga i ungefär tre av dessa.

– De förtjänar ett sommarlov. Vi har tränat hårt och gjort det väldigt bra. Vi går in i uppehållet med en rätt så positiv känsla, avslutar Svensson.

Karta: Bökensved
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!