Tung förlust för VFF:s damer

Västerviks FF förlorade gårdagens viktiga match i damtvåan hemma mot Runsten/Möckleby IF. Trots ledning med 1-0 och jämnt spel, så förlorade Västerviks FF till slut ganska klart mot öländskorna. – Stundtals såg vi väldigt otrygga ut, summerar VFF-tränaren Stefan Rikardsson.

Sara Nääf tillhörde en av VFF:s bästa spelare i förlustmatchen mot Runsten/Möckleby hemma på Bökensved.

Sara Nääf tillhörde en av VFF:s bästa spelare i förlustmatchen mot Runsten/Möckleby hemma på Bökensved.

Foto:

Fotboll2016-08-08 08:00

Man skulle kunna säga att det var en typisk första-matchen-efter-sommaruppehållet som de båda lagen bjöd på i går. Lite darrigt, ganska osäkert och inte mycket till underhållning.

Säkert spelade matchens betydelse in också. Seger för VFF och lagen hade stått på nio poäng vardera i tabellen. Men så blev det ju nu inte...

– Runsten/Möckleby var det lag som vågade hålla i bollen, medan vi såg otrygga ut och överlät ansvaret till någon annan spelare. Sedan skapar de egentligen inte fler chanser än vad vi gör. Jag tycker nog att ett oavgjort resultat hade varit mer rättvist, säger Stefan Rikardsson.

”Ett lag vi bör slå”

1-0 kom i den 30:e minuten genom Allis Winqvist, men på nio minuter gjorde gästerna två mål och vände på matchen.

När sedan 1-3 och 2-3 kom i snabb följd i inledningen av den andra halvleken var matchen avgjord.
Clara Adolfsson gjorde i och för sig 2-4 på starff i den 58:e minuten, men närmare än så kom inte VFF.

– Då kände vi att vi var lite på gång, men Runsten/Möckleby spelade av matchen på ett bra sätt. Ändå tycker jag att det här är ett lag som vi bör slå, säger VFF-tränaren.

Bottenkollegan skrällde

Samtidigt som Västervik förlorade skrällde bottenkollegan Kalmar Södra och slog serieledande Team Södermöre borta med 3-2, vilket innebär att VFF nu är sist i tabellen.

– Vi har absolut inte gett upp än, även om det såklart hade varit bra med tre poäng i dag. Det är fortfarande många poäng att spela om och vi får väl se till att överraska mot några andra lag – ungefär som vi höll på att göra mot Vimmerby (förlust i slutminuten), säger Stefan Rikardsson.

VFF hade sina bästa spelare i hårt arbetande mittbacken Sara Nääf (flyttades upp i anfallet i den andra halvleken) samt målvakten Emma Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!