Tung seger för Kalmar i Göteborg

Målgörare, målpassare och målgörare igen. Isak Magnusson trivs mot IFK Göteborg. 22-åringen bjöd på ett solomål när Kalmar FF tog tre tunga poäng via en 2–1-seger. –Mål varje gång jag spelat borta mot Göteborg, så jag trivs ganska bra, säger han.

Kalmar FF-spelarna jublar efter ledningsmålet. Det blev till slut 2–1 i bortamatchen mot IFK Göteborg.

Fotboll2020-09-20 19:35

För två år sedan gjorde Isak Magnusson sitt första allsvenska mål just på Gamla Ullevi. I fjol slog han en målgivande passning i hemmamötet mot Göteborg och i årets bortamatch var det dags för ett mål igen.

Kalmar var redan i ledning när laget en kvart in i den andra halvleken fick en kontring och Magnusson satte fart med bollen.

Det fanns en lagkamrat på vardera sidan och två Göteborgsspelare framför. Men Isak Magnusson hann ohotad hela vägen från mittlinjen till straffområdesgränsen och tryckte till slut av ett skott som via en Blåvittspelare gick i mål.

– Det var en yta att springa på, så jag tog den och sedan backade de så långt att det bara var att skjuta, säger Magnusson.

– Till slut var jag vid straffområdesgränsen och då var det bara att trycka dit den. Den kan alltid ta på någon som det blev nu.

"Tvungna att vinna"

Målet innebar, efter Göteborgs reducering på tilläggstid (Pontus Wernbloom), dessutom tre tunga poäng för Kalmar FF, som därmed åtminstone tillfälligt lämnar jumboplatsen i tabellen.

– Oerhört viktigt. Vi var tvungna att vinna i dag, annars hade vi halkat för långt efter de andra lagen, säger Isak Magnusson.

– Nu gäller det bara att fortsätta på det här spåret så att vi klarar kontraktet.

Även "Blåvitt" är dock i stor poängnöd nu när allsvenskan gått in på sista tredjedelen. Laget har balanserat strax ovanför kvalstrecket en längre tid, trots att det blev seger direkt för nye tränaren Roland Nilsson i förra omgången.

IFK Göteborg bjöd visserligen på fint spel i den knappa förlusten mot FC Köpenhamn i torsdags och inledde klart bäst även när det var dags för allsvenskan igen.

Men i bottenstriden har man inte råd att bjuda på mål – inte ens när tabelljumbon är på besök. Det blev inte minst Christian Kouakou varse i den första halvleken.

Oturligt självmål

Göteborgsanfallaren väntar fortfarande på sitt första mål framåt efter klubbytet från Brage i somras. Nu blev han till slut målskytt på Gamla Ullevi – men i fel målbur, efter en oturlig nick på en Kalmarhörna.

Tungt för Göteborgsanfallaren, som dessutom dragit på sig en varning tidigare i halvleken. Och tungt för hela IFK Göteborg, konstaterar Roland Nilsson.

– Det tar väldigt hårt och det syns på spelarna att man hänger med huvudet direkt. Då blir det jobbigt, säger han.

IFK Göteborg ligger i och med förlusten kvar strax ovanför kvalstrecket. Men det är nu bara två poäng ner till nedflyttningsplats.

– Vi är i den situationen vi är, det lever vi med och det är nio matcher kvar. Vi ska jobba inför varje match med att förbättra saker och ting, säger IFK Göteborgstränaren.