Tung smäll för lokala klubben – nyckelspelaren lämnar

Det blev bara en säsong i division 4. Nu har den viktige anfallaren bestämt sig för att lämna Rimforsa IF för sin gamla klubb Mjölby AI/FF. "Jag är supertaggad", säger Nils Lindsten.

Division 4-klubben tappar sin offensiva pjäs.

Division 4-klubben tappar sin offensiva pjäs.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-11-05 15:27

Nils Lindsten valde att återvända till Rimforsa IF inför förra säsongen efter att ha varit kapten och en bärande spelare i Mjölby AI/FF innan det. Men tiden i RIF är nu över – åtminstone för den här gången. Lindsten är klar för Mjölby igen och ska spela med nykomlingen i division 2 nästa säsong. 

– De (Mjölby) visade intresse och jag kände väl att jag inte kunde säga nej. Att få chansen att spela högre upp är givetvis lockande, förklarar Nils Lindsten. 

Är det just spel i division två som lockar mest?

– Ja, så är det. Jag har spelat i "trean" som högst och när chansen nu dök upp så kände jag att jag ville ge det ett försök. Dessutom har jag goda minnen från min tid i Mjölby sedan tidigare och de vet vad de får av mig. Jag är supertaggad inför den här utmaningen.

undefined
Nils Lindsten.

Den 25-årige anfallaren gjorde sju mål på tio matcher i division 4 med RIF den senaste säsongen. 

– Jag lämnar med en ganska så bra känsla. Även om vi inledde med några förluster så hade vi länge chans på kval mot slutet. Jag trivdes jättebra i RIF, säger han.

Är det aktuellt med en comeback i RIF i framtiden igen?

– De svartvita ränderna ligger alltid närmast när man väl ska landa och jag kommer nog landa där igen någon gång.

För Rimforsa IF är det här givetvis ett tungt tapp. 

– Det är så klart en stor förlust. Det är en spelare som en klubb i division två vill ha, vilket säger en hel del, säger Mikael Philipsson, som är senioransvarig i RIF.

Samtidigt ville klubben aldrig stå i vägen för övergången.

– Vi tycker bara det är kul att "Nisse" får chansen, menar Philipsson.

Hur ska ni ersätta honom?

– Vi har många unga killar i laget och förhoppningen är att de ska kunna kliva fram. Det här gör kanske att de kan få ännu mer speltid nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!