Tung start för AIK – förlust mot Vasalund

Om tre veckor inleds tävlingssäsongen med gruppspelet i svenska cupen. AIK har en del att jobba med fram till dess att döma av dagens kallstart – 0–2 mot Vasalund. Stockholmsrivalen Djurgården vann däremot med hela 5–0 mot Akropolis.

AIK:s Sotirios Papagiannopoulos hade ingen bra dag och blev utvisad redan efter 40 minuter. Vasalund vann träningsmatchen med 2–0.

Fotboll2021-01-30 15:15

Elias Durmaz och Isaac Boye chockade AIK med sina mål, båda inslagna under matchens första tio minuter.

AIK-tränaren Bartosz Grzelak saknade några spelare, men prestationen var likväl undermålig.

Inte blev det lättare av att försvararen Sotirios Papagiannopoulos fick sitt andra gula kort redan efter 40 minuter.

Dessutom fick vänsterbacken Eric Kahl kliva av planen efter att ha skallat ihop med Adam Id Salem i Vasalund.

Sirius nyförvärv heta

Sirius har haft omsättning i spelartruppen och går in i säsongen med Daniel Bäckström som ny tränare sedan Henrik Rydström lämnat för Kalmar FF.

Det rullade på riktigt bra mot Gefle, seger med klara 5–0 och tre nya spelare presenterade sig lite extra.

Ekin Bulut, ny från Vasalund, stänkte in två mål, liksom Jacob Ortmark, hämtad från Degerfors. Marcus Mathisen från Falkenberg gjorde ett.

Örebro vann länsderbyt

Halmstad inledde träningsspelandet inför den allsvenska återkomsten med att göra klara 4–2 på Falkenberg, som fick lämna högsta serien i vintras.

Allsvenskan bjuder framöver på det närkiska länsderbyt mellan Örebro och Degerfors. Redan nu möttes klubbarna på Behrn arena i Örebro.

David Seger avgjorde den jämna matchen för Örebro med sin fullträff efter 80 minuter.

Mjällby och Landskrona spelade mållöst.

Djurgården körde över Akropolis och vann med 5–0. Hampus Finndell 2, Nicklas Bärkroth, Leo Cornic och Mattias Mitku gjorde målen. Magnus Eriksson spelade fram till tre av dem.

Isak Hien, ny från Vasalund, debuterade för Djurgården men byttes ut lårskadad i första halvlek.