Tunga avbräck för Tuna i serieomstarten

I dag drar fotbollsfyran igång igen efter sommaruppehållet. Och den gör det med bland annat ett ruskigt viktigt möte i Västervik i kampen om en plats i ”nya” fyran nästa säsong. – Vi är riktigt revanschsugna efter vårens onödiga förlust mot IFK Västervik, säger IFK Tuna-tränaren Michael ”Mulla”Milton.

Duktige Martin Carlsson är avstängd och tillika en av IFK Tunas två nyckelspelare som saknas i kvällens bortamatch mot IFK Västervik.

Duktige Martin Carlsson är avstängd och tillika en av IFK Tunas två nyckelspelare som saknas i kvällens bortamatch mot IFK Västervik.

Foto:

Fotboll2016-08-05 06:49

Till nästa säsong görs serierna om, vilket innebär att bara de fem första lagen i årets division fyra är garanterade plats i nästa års fotbollsfyra. Sexan och sjuan får kvala, men det är många kvallag som gör upp om få platser.

Vattendelare

I kväll drar serierna igång igen och direkt spelas en match som kan bli en riktig vattendelare i tabellen. Femman IFK Tuna gästar åttan IFK Västervik.

– I kväll Västervik och i nästa omgång Storebro. Det är två oerhört viktiga matcher för oss, säger Tunas tränare Michael ”Mulla” Milton, som får klara sig utan två av sina absoluta nyckelspelare – Ted Åström Åberg (utlånad till Vimmerby IF, där han spelar på lördag) och Martin Carlsson (avstängd).

– Bara att gilla läget. Vi förlorade några onödiga poäng under våren, bland annat mot IFK Västervik, så vi är revanschsugna, säger ”Mulla”.

Sargat Västervik

I IFK Västervik är läget  detsamma.

– Jag önskar att jag kunde säga att vi har tränat på bra under sommaren, att alla är friska och ingen är på semester. Men så är det inte, skrattar tränaren Fredrik Walfredsson, som saknar många spelare men inte vill gå in på vilka.

– Vi har ändå en elva som ska kunna skaka om Tuna. Vi är så pass bra att vi ska kunna knipa en av de där fem första platserna.

Vi tippar: 2-2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!