Tunga slaget för HFK – nyckelspelare lämnar

Hultsfreds FK är nykomlingar 2023 i division 4. Då ser det ut som att man får klara sig utan en av sina bästa spelare. Sebastian Strömbom har aviserat att han inte kommer spela i HFK den kommande säsongen. "Jag har respekt för hans beslut", säger tränaren Sebasthian Svensson.

Sebasthian Svensson, tränare i Hultsfreds FK, tror på en jämn serie 2023.

Sebasthian Svensson, tränare i Hultsfreds FK, tror på en jämn serie 2023.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-01-11 15:30

Ni minns säkert hur det såg ut 2022. Hultsfreds FK fick det verkligen att flyga och säkrade till slut seriesegern i division 5. 

Tränaren Sebasthian Svensson bestämde sig sedan för en fortsättning och de flesta spelarna valde av förklarliga skäl också att stanna.

Två tapp sticker ändå ut. Dels har Martin Johansson flyttat till Kalmar och kommer inte att spela i HFK 2023. Dels har klubben räknat bort mittfältsmotorn Sebastian Strömbom, som var en av lagets allra bästa spelare förra året. 

– Han känner att det finns mycket annat som han vill prioritera och vi räknar inte med honom i nuläget. Det är givetvis ett jättetungt tapp, inte bara på planen, utan också utanför. Samtidigt har jag respekt för hans beslut och vi vet var vi har varandra. Blir han sugen och kommer tillbaka i exempelvis mars, så gör han det, berättar Svensson om Strömbom.

HFK drog igång sin försäsong i veckan och har skruvat upp träningsintensiteten, när de nu förbereder sig för att spela i en högre division. "Basse", som tränaren också kallas, hoppas att man kan fylla på truppen med ett par nya spelare inom en snar framtid.

– Vi har fortfarande en dialog med några spelare och har väl som mål att få in en eller två till. Vi vill utöka truppen och få en bättre konkurrens och bredd, säger han.

Kommer du själv att vara med och spela 2023?

– Nej, jag hoppas att jag inte behöver vara med och spela. Förra säsongen hade vi tre matcher där vi bara var två avbytare och den sitsen vill vi inte hamna i igen. Det är därför vi också behöver bredda truppen, så att jag slipper gå in själv.

I veckan presenterades serieförslaget för herrarnas division 4, där Hultsfred placerats i den så kallade Jönköpingsserien. Tacksamt, om man frågar "Basse".

– Ja, haha. Jag har själv bott i Jönköping och har minst en kontakt i varje lag som vi ser ut att ställas mot. Det går nog att få rätt bra information och utbyte därifrån. Min gamla tränare i Tord är numera tränare i IK Vista, som hamnade i samma serie som oss.

De potentiella motståndarna är: Aneby SK, Assyriska IK, Ekhagens IF, Gullringens GoIF, Höreda GoIF, IK Vista, Malmbäcks IF, Stensjöns IF, Tenhults IF, Tranås FF och Ölmstads IS.

Vilka lag sticker ut på förhand?

– Tranås får ses som en av förhandsfavoriterna. Ekhagen gjorde ett omtag förra året och kan nog bli bra nu. Överlag ser det ändå ut som en jämn serie. Jag kan inte se att något lag blir en slagpåse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!