Tunga tapp för IFK Tuna i bortamatchen

IFK Tuna mår väldigt bra. Fem raka segrar med ett stabilt spel rakt igenom. "Det är väldigt lätt att vara tränare", säger Tuna-tränaren Mattias Gustavsson, inför matchen mot IFK Oskarshamn.

IFK Oskarshamn väntar på bortaplan för IFK Tuna.

IFK Oskarshamn väntar på bortaplan för IFK Tuna.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2019-06-28 06:50

Ingen har väl missat att IFK Tuna går som tåget. Efter en svag inledning på säsongen har laget nu sopat undan allt motstånd som stått framför dem, och vunnit fem raka matcher. Senaste triumfen kom mot Myresjö/Vetlanda (3–1). Trots dominansen i den första halvleken var Tuna i underläge, men löste uppgiften ändå.

– Nu var jag inte med förra matchen så jag vet inte riktigt hur det såg ut, men det känns som att vi rider på vågen. Det visar prov på en bra moral, säger Mattias Gustavsson, tränare i IFK Tuna.

Den senaste perioden har gått som på räls för Tuna. Stabila insatser, både offensivt och defensivt. Nästan som ett självspelande piano:

– Haha, ja det skulle man kunna säga. Det har ju gått väldigt bra utan några större problem, så just nu är det väldigt lätt att vara tränare, menar Gustavsson.

Ikväll står IFK Oskarshamn på schemat för Tuna. Oskarshamn vann deras senaste match (3–0 mot Hultsfreds FK), men för att hitta den senaste segern innan det får man gå tillbaka till den 19:e april. Då hette motståndet IFK Tuna, som förlorade med 2–0 på hemmaplan.

Vad minns du av den matchen?

– Att vi inte var så bra. Jag tyckte att de spelade bra fotboll, men nu ska vi nog kunna rå på dem, säger Mattias Gustavsson, inför matchen som kommer att spelas på konstgräs. Men han menar att det inte borde vara några större bekymmer:

– Jag tror inte det ska vara någon större nackdel. Vårt spel borde nog passa rätt bra på konstgräs.

IFK Tuna kommer med en del tunga tapp. Ted Åström Åberg är bortrest och Mattias Myrén saknas efter en skada han ådrog sig i den senaste matchen. Oskar Erikssons medverkan i den här matchen är även den osäker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!