Tungt AIK-tapp – kryssade mot Degerfors

Nytt poängtapp för AIK. Och efter 1–1 mot Degerfors buades laget ut hemma på Friends arena. –Det är en jättebesvikelse, säger Axel Björnström till Discovery+ om lagets insats.

AIK-spelarna deppar efter en poäng hemma mot Degerfors.

AIK-spelarna deppar efter en poäng hemma mot Degerfors.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Fotboll2022-09-18 19:40

AIK fick en fin start med Henok Goitom på tränarbänken. Men den senaste tiden har det blåst allt snålare för "Gnaget".

Efter förlusten borta mot Varberg med 0–2 i förra omgången var siktet inställt på att studsa tillbaka hemma mot Degerfors.

Så blev det inte. AIK fick "bara" med sig 1–1 och är nu femma i tabellen med 40 poäng, åtta poäng upp till serieledande Djurgården.

– Jag känner att första halvlek är okej och vi kan kanske göra 2–0. Sen slarvar vi i andra och de får in 1–1. Vi tappar rytmen. En poäng hemma mot Degerfors och förlust borta mot Varberg, det är alldeles för dåligt, säger Axel Björnström.

För Degerfors var det en tuff start borta på Friends arena i Solna. Efter tre minuter gick målvakten Alfie Whiteman ut för att stoppa ett inlägg men fick Nabil Bahouis knä i huvudet och blev liggandes.

Efter några minuter kunde han hjälpas av planen men tvingades byta och in kom Jeffrey Gal.

Räddades på mållinjen

Då dröjde det inte länge innan Vincent Thill, ny i AIK i somras, stötte in Erick Otienos inlägg för 1–0. Det var Thills första allsvenska mål.

AIK behöll ledningen halvleken ut men när matchen var i gång igen efter halvtidsvilan innan Rasmus Örqvist kämpade in gästernas kvittering.

Både Degerfors och AIK hade sina lägen att ta ledningen, bland annat ett dubbelläge för AIK-arna Nicolas Stefanelli och Zach Elbouzedi på stopptid. I matchens absoluta slutskede var Degerfors nära att kontra in ledningsmålet men Axel Björnström räddade på mållinjen.

1–1 stod sig matchen ut och AIK buades ut av delar av hemmapubliken efter slutsignalen.

"Lite av en besvikelse"

För Degerfors betyder resultatet att man har 18 poäng och går upp på negativ kvalplats och Helsingborg, som tidigare på söndagen förlorade hemma mot Malmö FF i Skånederbyt, är ny nästjumbo. Upp till Varberg på säker mark är det sex poäng.

– När det är så nära vill man ha med sig tre poäng. Lite av en besvikelse samtidigt som vi tar med oss en poäng borta mot AIK vilket är starkt, säger Degerfors Rasmus Örqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!