Fotledsskada stoppar Gunnarsson från spel

Vimmerby IF har drabbats av ett tungt avbräck inför slutspurten i fotbollsfyran. Mittbacken Knut Gunnarsson utgick skadad senast mot Tenhult och räknar inte med att vara spelklar till helgen. "Jag kan bara vänta och se", säger han.

Knut Gunnarsson har åkt på en oläglig skada när slutspurten av serien stundar för Vimmerby IF.

Knut Gunnarsson har åkt på en oläglig skada när slutspurten av serien stundar för Vimmerby IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-30 16:00

Det var en bit in i första halvlek i bortamatchen mot Tenhult som olyckan var framme för Vimmerbys unge mittback. Han gick upp i en duell efter en hörna och landade fel och blev liggande. Smällen tog illa och fortsatt spel var uteslutet. Ett par dagar senare ger Gunnarsson följande besked om skadeläget.

– Jag vred till fotleden ordentligt och är fortfarande ganska svullen om ankeln. Det är lite för tidigt att säga om något ledband har tagit skada eller ej. Jag kan bara vänta och se och hoppas att det blir bättre, säger Gunnarsson som inte räknar med att kunna vara spelklar till Vimmerbys nästa match som spelas mot Örserum borta på lördag.

– Nej, det räknar jag inte med. Däremot har jag en förhoppning om att det ska kännas bättre så jag kan vara redo för spel mot Tranås om två veckor eller Gullringen om tre veckor. Det hänger nog lite på min egen smärtgräns hur snabbt jag kan komma igång igen.

undefined
Knut Gunnarsson Vimmerby IF

Skadan kommer alltså extra olägligt just när slutstriden av serien stundar. Gunnarsson har varit en viktig del av VIF:s försvar den här säsongen och har varit med och bidragit till att laget hållit nollan fyra matcher i följd på sistone.

– Ja, det går inte att klaga på formen. Vi har 20–0 på de fyra senaste matcherna. Känslan i laget är riktigt god och även om spelet inte klaffar fullt ut varje gång så vet vi att vi är starka nog att mala ned vår motståndare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!